Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Nederland tuimelt dertig plekken omlaag op Kinderrechten-index

Nederland staat internationaal te kijk door de voortdurende problemen in de jeugdzorg en de slechte luchtkwaliteit voor kinderen. Ons land neemt wereldwijd slechts de 37ste plaats in als het gaat om een ‘gunstig klimaat voor de rechten van het kind’ en op ‘Gezondheid’ komen we niet verder dan plek 28.

36 reacties

 • Janneke Hello

  3 maanden geleden
  De landen die bovenaan staan zijn landen waar niet veel mensen per oppervlakte wonen en waar geen grote industrie is
 • Bobby De Jong

  3 maanden geleden
  @B.Apeldoorn: 4e plek? Lees het artikel nog eens heel goed!
 • René Schellevis

  3 maanden geleden
  Vind je het gek. In welk land wordt je kind uit huis geplaatst omdat de computer vindt dat de ouders fraudeurs zijn ?
 • M.G. Bults

  3 maanden geleden
  @Janine de Jager, er gaat hier en daar wat mis. U leeft duidelijk onder een steen. Ik werk met mensen/kinderen in armoede en het gaat bijna constant mis. @Ej Jacobs inderdaad heeft de Marktwerking een negatief effect op onze samenleving. Er is helemaal geen onmderzoek nodig om de problemen/verloedering op vele vlakken te zien. Die cijfers zeggen mij niet zoveel. Dat de jeugdzorg bij de gemeenten zijn geplaatst is rampzalig gebleken, maar deze regering is er niet voor de kiezers.
 • Hans Phitphan

  3 maanden geleden
  @ Peter Van Baaren, Hahaha,kinderombudsman of vrouw?? Lijkt me een gouden baan, de "cliënten" kunnen nog niet praten,als ze het wel kunnen,weten ze niet waar ze het over hebben,dus je hebt altijd gelijk, waar vindt je zo'n baan?? De nutteloosheid straalt er vanaf,maar het zal ongetwijfeld een hoop muntjes opleveren.