Drukte op luchthaven Schiphol.
Volledig scherm
Drukte op luchthaven Schiphol. © ANP

Nederland zet zich schrap voor mogelijke boerenprotesten, Schiphol en KLM: Kom met de trein

Luchthaven Schiphol en luchtvaartmaatschappij KLM raden reizigers die morgen een vlucht moeten pakken aan om indien mogelijk met de trein te komen. Zij doen dit met het oog op mogelijke boerenprotesten tegen de stikstofplannen van het kabinet. Boerenorganisaties hebben aangekondigd maandag het land plat te willen leggen, waarbij onder andere over acties bij Schiphol wordt gesproken. Verkeerschaos ligt op de loer.

96 reacties

 • B. Jansma

  1 maand geleden
  Het is toch te gek, dat Nederland kan worden gegijzeld door zo’n groep boeren? Onbegrijpelijk! En als iemand een keer vergeet om een parkeerkaart achter de ruit te plaatsen….nou dan weten ze wel op te treden. Misschien toch de grenswachten van Melilla inzetten? Dat zijn tenminste geen angsthazen!
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Margriet Spijkerman, beste boeren ik sta achter jullie want welke groep is na de boeren aan de beurt om zijn bestaan in televeren. En als jullie nu eens de juiste prijzen krijgen voor jullie producten kunnen er kleinere stallen bestaan. Ik eet geen vlees maar als ik zie hoeveel arme dieren de dood ingejaagd worden om vervolgen in de winkel afgeschreven en vernietigt word wat niet nodig is, ook daar word ik verdrietig van. Margriet Spijkerman. Wij moeten anders leren omgaan met voeding en vlees
 • J. Schottelndreier

  1 maand geleden
  @vanDongen: "boeren hun investeringen worden waardeloos". Nou, er ligt 25 milJARD klaar om ze te compenseren. Daarnaast: toen het melkquotum werd afgeschaft wist iedereen wat er ging gebeuren. Weer groeispurt en dus meer mest/stikstof en fosfaat. Precies zoals je leert op de landbouwschool, de Varkenscyclus. NL boeren mogen al meer stikstof/mest strooien en injecteren dan EU-collega's. Die uitzondering noemen ze derogatie. Plus miljarden subsidies, helaas naar de vieste grootboeren. Kan slimmer!
 • J. Schottelndreier

  1 maand geleden
  @Helm "je bent boer in hart en nieren" okee, maar hun grootvaders boerden héél anders. Zelf veevoer verbouwen, tien koetjes, wat varkens. Geen enkel stikstofprobleem, geen fosfaatprobleem, geen gif, geen verziekte lucht en water, en rijke biodiversiteit ipv verschrikkelijk uitsterven. Je hoorde de glorieuze leeuwerik en er waren 10x zoveel boeren als nu. De plattelandscultuur was veel rijker. Industrialisering heeft dat gedecimeerd. Nu exporteren we 3x meer dan we eten. Hart en nieren terug aub!
 • Willem van den Berge

  1 maand geleden
  Boeren moeten niet zo zeuren. Er gaat miljarden subsidie naar toe. Ze weten al minstens 10 jaar dat ze teveel ammoniak uitstoten etc. Ze werken met onterecht verkregen vergunningen. En dat weten ze. En nu de bouw stilvalt omdat zij letterlijk teveel stront en pis produceren, veel meer dan wat voor de Nederlandse voedselvoorziening nodig is lopen ze te piepen. Ze hadden verstandiger moeten zijn en eerder de bakens moeten verzetten naar minder milieubelastende manieren van werken.