Nederlander neemt voorschot op versoepelingen en negeert coronaregels

video'sVeel Nederlanders nemen alvast een voorschot op de door het kabinet aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen. Zo stijgt het aantal overtredingen van de mondkapjesplicht in het ov en in winkels en laat nog maar de helft van de Nederlanders zich testen bij klachten. Wie om zich heen kijkt op straat en in de winkels ziet dat de coronamaatregelen steeds minder streng worden gevolgd. Nemen we inderdaad al een voorschotje op het nieuwe, oude normaal?

51 reacties

 • Jan De Lange

  1 jaar geleden
  Waarom zou ik rekening houden met allerlei mensen, die geen rekening met mij houden. Iedereen doet waar hij of zij zin in hebben en met dat soort mensen moet ik dan wel rekening houden? Waarom moet ik mij de wet laten voorschrijven, door iemand die de regels ook niet respecteert? Waarom moet ik luisteren naar iemand die niet eens zijn eigen daden kan herinneren? Ik kan zo nog wel even doorgaan! Zeg het maar.
 • S. van Beijnum

  1 jaar geleden
  Beste Kees Kouwenberg, Het feit dat ik aangeef dat mensen de 1,5 meter afstand negeren, door al in te gaan stappen in de metro, terwijl mensen nog moeten uitstappen, heeft alles met dit artikel te maken: mensen ruiken lucht en vervallen direct terug in hun minder sociale rotgedrag. Dit artikel beperkt zich niet tot mondkapjes. Ik had van u een bredere visie verwacht.
 • Peter Bogaards

  1 jaar geleden
  Zwaar overdreven. In heel Almere zie ik niemand in winkels zonder mondkapje. Overal wordt gewoon afstand gehouden. Er is waarschijnlijk een kleine groep die zich anders gedraagt.
 • Kees Kouwenberg

  1 jaar geleden
  @S. van Beijnum En ik stoor me aan mensen die WC-rolletjes ophangen met het papier naar de muur, aan automobilisten die achteruit inparkeren en daardoor veel langer dan normaal de weg blokkeren... Oh ja, ik stoor me ook aan mensen die te pas en te onpas hun mening geven, ook als die totaal niets met het artikel te maken hebben. Net als uw reactie.
 • Harrie van Houten

  1 jaar geleden
  Doordat de overheid/rivm zelf constant tegenstrijdige meningen over het beleid hadden , maar ook zelf de regels overtreden zoals Grapperhaus , waardoor het optreden van de wetshandhavers alleen maar moeilijker werd daarnaast waren er ook niet uit te leggen maatregelen, de Gall&Gall bleef open maar de boekenwinkel moest dicht . worden maatregelen niet meer serieus genomen . Corona en de wijze waarop de overheid hier mee om is gegaan heeft alleen voor meer verhuftering in de samenleving gezorgd