Tom Huyskens met zijn zoontje Teun tijdens de wintersportvakantie in Zell am See, twee jaar geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Huyskens met zijn zoontje Teun tijdens de wintersportvakantie in Zell am See, twee jaar geleden. © Privéfoto

Nederlanders over quarantaine Oostenrijk: ‘Wintersport wordt door de neus geboord’

Het nieuws over een dreigende quarantaineplicht in Oostenrijk veroorzaakt veel ophef en onrust onder Nederlandse wintersportgangers. Velen zijn druk bezig met de voorbereidingen voor hun kerstvakantie in de sneeuw. ,,We hebben speciaal een boosterprik in Duitsland gehaald en dan zou het wel erg frustrerend zijn als we niet mogen skiën”, klinkt het vol ongeloof.

69 reacties

 • Paul Slinger

  8 maanden geleden
  Gut Gut das jammer nou , de mensen kunnen een keertje niet op wintersport,alsof dat een must is,alsof dit het laatste wat je kan doen in je leven,goed voor het millieu, goed voor de alpen,ja beetje jammer voor de lokale horeca, maar er komen vast wel weer betere tijden.
 • Sjaak van den Berge

  8 maanden geleden
  Door de neus geboord ? snap er steeds minder van. niemand heeft iemand iets door de neus geboord en het is zoals het is. Kennelijk is wintersport het Walhalla , kan het goed begrijpen maar als je nu perse op vakantie wilt dan ga je toch ergens anders heen of sla een jaartje of 2 over. Als dit nu het enige is waarbij je het gezellig hebt dan misschien proberen je wat breder te oriënteren en je leven wat breder te gaan bekijken.
 • EJM Bosch

  8 maanden geleden
  Wat een heerlijke zure reacties. 😂😂😂 Groeten uit de Oostenrijkse sneeuw en blijf maar lekker thuis 🌲⛷🥂
 • A De Reus

  8 maanden geleden
  Tja, ook wij willen uiteraard heel graag te wintersporten het is voor ons dé en enige vakantie in het jaar. Maar als het niet kan: dan niet. De overheid of iemand anders de schuld geven slaat nergens op. Er is gewoonweg geen draaiboek voor deze pandemie. Frustrerend is het wel, maar dat vinden ze in den Haag ook. Als je de booster gehad heb en je 'voldoe' daardoor aan de voorwaarden om in te reizen is er toch niets aan de hand? Een beetje mekkeren om niets van de heren uit dit artikel
 • C Schenk

  8 maanden geleden
  Onbegrijpelijke reacties van deze vakantiegangers. Ik heb vanaf dat alles open ging in juni gezegd, dat gaat fout, en dat ging het ook. Daarna heb ik gezegd, wacht maar tot de herfst. Je kon het mijlenver zien aankomen dat het virus weer de kop op zou steken. Wie boekt er in vredesnaam een reis naar het buitenland midden in een pandemie! Gebruik je gezonde verstand eens een zo niet, zit dan niet te zeuren dat je niet kunt gaan.
 1. Reacties op omgekeerde vlaggen: ‘Ik kan er geen enkel begrip voor opbrengen’
  56

  Reacties op omgekeerde vlaggen: ‘Ik kan er geen enkel begrip voor opbrengen’

  ‘Ik heb als 5-jarige de bevrijding meegemaakt en herinner mij nog heel goed de geïmproviseerde vlaggen, veel mooier dan die witte met rode bal die ik tot dan toe had gezien’ en ‘Als je op deze manier met dieren omgaat als veeboer, mag alles afgepakt worden’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van maandag 15 augustus verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.