Nederlanders wensen Ockels 'een mooie laatste vlucht'

Nederlanders reageren op social media massaal op het overlijden van Wubbo Ockels (68). De oud-astronaut wordt geroemd om zijn bijzondere en inspirerende persoonlijkheid. 'Laat z'n laatste vlucht een mooie zijn!', klinkt het op Facebook en Twitter.

Niet alleen in de politiek en het bedrijfsleven is met verslagenheid kennisgenomen van het overlijden van Wubbo Ockels. Ook het volk brengt hun steunbetuigingen en prijzen de 'bijzondere en inspirerende' man die 'nog veel had kunnen betekenen voor de wetenschap'.

Zo laat iemand op Twitter weten: 'Dat hij ons mag blijven inspireren om grenzen te verleggen en zuinig met onze aarde om te gaan'. De oud-astronaut was namelijk nauw betrokken bij projecten om de wereld duurzamer te maken. 'Respect' en 'held' zijn enkele van de velen reacties die het overlijden bij de Nederlanders losmaakt.

Laatste reis
Naast de honderden condoleances voor de nabestaanden, wensen veel mensen Ockels op Facebook en Twitter een mooie laatste reis. 'Beste Wubbo', schrijft iemand op Facebook. 'Jij hebt een reis gemaakt, die allen aan ons verstand voorbij gaat. Maar de reis die jij nu gaat ondernemen, gaan wij ook allemaal mee maken, een hele mooie laatste vlucht gewenst'. Ook op condoleance.nl stromen de steunbetuigingen binnen.

Wubbo Ockels is vanmorgen overleden aan de gevolgen van niercelkanker. Hij was al enige dagen geleden opgenomen in het ziekenhuis. Morgen brengt het AD een uitgebreid interview met Wubbo Ockels, dat verslaggever Arno Gelder gisteren met hem had op zijn sterfbed.