Pantserhouwitsers van de Koninklijke Landmacht worden op de trein gezet bij de luitenant-kolonel Tonnetkazerne. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Pantserhouwitsers van de Koninklijke Landmacht worden op de trein gezet bij de luitenant-kolonel Tonnetkazerne. Foto ter illustratie. © ANP

Nederlanders willen het leger in: aantal sollicitanten toegenomen met 54 procent

Meer Nederlanders willen in het leger. In de week na de Russische inval in Oekraïne is het aantal sollicitanten bij Defensie met 54 procent toegenomen. Het gaat om mensen die meteen aan de slag willen. Minister Kajsa Ollongren is daar blij mee. ,,We hebben echt mensen nodig!”

4 reacties

 • Theo de Witt

  4 maanden geleden
  Kan me deze uitspraak van de vorige minister van defensie nog goed voor me halen "Ons leger kan best met terroristen vechten...,maar tegen de geharde Russische soldaten zijn wij als defensie niet opgewassen." Denk niet dat daar in de afgelopen 2 a 3 jaar veel in is veranderd zou ik de aanwas graag op t hart drukken. Oorlogje spelen is leuk in een video game of uitzendig naar Mali e.d. misschien ook nog, maar tegen Rusland zal het vooral huilen worden voor ons mini-leger
 • Richard Mulder

  4 maanden geleden
  De Amerikanen vielen Irak binnen en hebben daarmee honderdduizenden mensen gedood. Geen sancties tegen de USA, geen maatschappelijke verontwaardiging en ook werd het EU luchtruim niet gesloten voor Amerikaanse vliegtuigen. Aan de Irakezen werden geen wapens geleverd door de EU landen. Zolang het Amerika is die landen plat gooit en mensen afslacht is het blijkbaar prima. Wanneer Rusland militair ingrijpt in Oekraïne om Luhansk en Donbass te beschermen is het foute boel? Beetje selectief.
 • Dick van Dijk

  4 maanden geleden
  Véél sterkte Jullie mogen mij escorteren zo snel mogelijk het land uit.
 • Richard de Jong

  4 maanden geleden
  Oww wat geweldig, maar waar gaan ze mee schieten??? Aardappels? We hebben niet eens genoeg patronen om mee te schieten, we staan er net zo belabberd voor als in '39-'40. Alles kapot bezuinigd. Succes dames en heren!!!