Volledig scherm
Lago Maggiore. © Thinkstock

Nederlands meisje in Italiaanse Varese overleden

UpdateEen 16-jarig Nederlands meisje is vrijdag overleden in de Italiaanse plaats Varese. Het meisje was maandag gaan varen met vrienden op een boot in het Lago Maggiore en kreeg een hartstilstand toen zij ging zwemmen. Ze werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis in Varese gebracht.

Het meisje was met haar familie op vakantie bij het grote meer in het noorden van Italië. Ze werd direct naar de boot gebracht en naar de kant gevaren toen het niet goed met haar ging. Er is geprobeerd haar te reanimeren aan de kant, alvorens ze met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Varese werd gevlogen. Na enkele dagen knokken voor haar leven, is zij vrijdag overleden.

  1. De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’
    PREMIUM

    De niet te stuiten opmars van Farmers Defence Force: ‘Ze moeten naar ons luisteren’

    Voor veel boeren is de geest uit de fles. Geholpen door de acties in de provincies trekken woensdag duizenden agrariërs en medestanders richting RIVM en het Binnenhof in Den Haag om weer aandacht te vragen voor het stikstofbeleid dat in hun ogen niet deugt. Aan de wieg van het protest staat Farmers Defence Force, een jonge beweging die onstuimig groeit en weigert water bij de wijn te doen. Maar er klinkt ook (interne) kritiek op de werkwijze van het nieuwe ‘boerenleger’. ,,We moeten onze hand niet overspelen.’’