Voormalig topmodel Thysia Huisman.
Volledig scherm
PREMIUM
Voormalig topmodel Thysia Huisman. © Chantal Spieard

Nederlands slachtoffer van opgepakte Epstein-ronselaar: ‘Kan niet wachten tot ik tegenover hem sta’

Oud-topmodel Thysia Huisman (47) moest er ruim vijftien maanden op wachten maar nu is dan toch gebeurd waar ze al die tijd op hoopte. De Franse 'modellen-makelaar’ tegen wie ze vorig jaar aangifte deed van verkrachting en die een belangrijke schakel zou zijn geweest in het seksnetwerk van multimiljonair Jeffrey Epstein, is opgepakt. ,,Fantastisch nieuws, ik durfde er bijna niet meer op te hopen’’, zegt ze dolblij tegen deze site. 

 1. Wie drukte op lanceerknop Buk-raket? JIT presenteert vandaag resultaten MH17-onderzoek
  PREMIUM
  MH17

  Wie drukte op lanceer­knop Buk-ra­ket? JIT presen­teert vandaag resultaten MH17-onderzoek

  Wie drukte op de lanceerknop van de Russische Buk-raket waarmee vlucht MH17 uit de lucht werd geschoten? En wie in het Kremlin besloot het wapensysteem aan rebellen in Oost-Oekraïne te geven? Nabestaanden van de 298 slachtoffers hopen daar vanmiddag antwoord op te krijgen, als het internationale onderzoeksteam (JIT) de resultaten van het onderzoek naar de bemanning en andere verantwoordelijken presenteert.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 1. Franse ‘ronselaar’ van Jeffrey Epstein opgepakt

  Franse ‘ronselaar’ van Jeffrey Epstein opgepakt

  In Frankrijk is de beroemde en beruchte ‘modellen-makelaar’ Jean-Luc Brunel aangehouden. Hij wordt van verdacht van verkrachting en seksueel geweld, vooral tegen minderjarigen. Het voormalige Nederlandse model Thysia Huisman zegt door hem in 1991 verkracht te zijn. Franse vrouwen hebben Brunel er van beschuldigd hen te hebben ‘geronseld’ voor de Amerikaanse miljardiar Jeffrey Epstein. Die raakte, vóór zijn zelfmoord in augustus vorig jaar, in opspraak omdat hij jarenlang (minderjarige) meisjes ronselde en misbruikte.
 2. Reacties op aardbeving Turkije en Syrië: ‘De beelden achtervolgen mij de hele dag’
  17

  Reacties op aardbeving Turkije en Syrië: ‘De beelden achtervol­gen mij de hele dag’

  ‘Ik ril ervan: ingestorte huizen, bebloede mensen op straat, het maakt het zó schrijend’ en ‘Dat je misschien geen mondkapje in je jaszak of tas hebt gedaan zou kunnen. Maar je maakt mij niet wijs als je in het openbaar vervoer reist en je allemaal mensen met mondkapjes ziet, dat je dan geen enkele ingeving krijgt om zelf ook je mondkapje even op te zetten’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van donderdag 9 februari verschenen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.