Volledig scherm
In Beekse Bergen wordt dit weekeinde de gulden geaccepteerd. © ANP

Nederlandse attractieparken accepteren gulden weer

Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek springt handig in op de discussie rond de toekomst van de euro en de terugkeer van de gulden. Komend weekeinde, een dag na de Eurotop, accepteren het safaripark en de andere attractieparken van Libéma de gulden weer.

Bezoekers van onder meer Expeditie Ecodrome in Zwolle en het Nederlands Stripmuseum in Groningen kunnen hun entreekaartjes betalen met kwartjes, dubbeltjes en guldens, maar ook met briefpapier. Er wordt geen wisselgeld gegeven, maar de koers is gunstig: een gulden telt als een euro.

'In tijden waarin we ieder dubbeltje moeten omdraaien, leek het ons geen kwaad kunnen die dubbeltjes ook weer te accepteren als betaalmiddel,' zegt directeur Jan Blijenberg.

Gulden-muntstukken verloren op 1 januari 2007 hun waarde. Papiergeld blijft nog tot 2032 inwisselbaar bij De Nederlandsche Bank.
Op Twitter wordt gegrapt dat het PVV-weekeinde moet zijn bij Libéma. Die partij zei in november onderzoek te willen uitvoeren naar de terugkeer van de gulden. Uit onderzoek van Maurice de Hond blijkt dat 72 procent van de PVV-kiezers van de euro af wil.