Deze foto plaatste de IJslandse kustwacht bij het opsporingsbericht naar de 63-jarige Nederlander op Facebook. Op de foto is de zeilboot Laurel te zien.
Volledig scherm
Deze foto plaatste de IJslandse kustwacht bij het opsporingsbericht naar de 63-jarige Nederlander op Facebook. Op de foto is de zeilboot Laurel te zien. © Landhelgisgæsla Íslands/Icelandic Coast Guard

Nederlandse avonturier (63) al maand spoorloos op Atlantische Oceaan

De 63-jarige Eugène Eggermont uit Haarlem vertrok op 8 augustus vanaf IJsland naar Groenland, maar hij is nog steeds niet aangekomen. Zijn boot is nergens te bekennen.

  1. Horeca doet oproep aan kabinet: Laat 12 uur-regel los en richt je op huisfeestjes
    stijgende cijfers

    Horeca doet oproep aan kabinet: Laat 12 uur-regel los en richt je op huisfeest­jes

    Het kabinet moet de omstreden 12 uur-regel in de horeca zo snel mogelijk loslaten zodat het hoge aantal besmettingen in de thuissituatie kan worden teruggedrongen. Dat is de boodschap van Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland. De brancheorganisatie meent dat scherpere maatregelen voor de horeca de huidige stijging van het aantal besmettingen niet tegengaan. ,,Veel mensen belanden nu om 00.00 uur tegelijkertijd op straat en zetten hun avond bij iemand thuis of op een illegaal feestje voort”, zegt Willemsen tegen deze site.