Volledig scherm
© ANP XTRA

'Nederlandse bedrijven nog niet klaar voor nieuwe privacywet'

Veel Nederlandse bedrijven zijn nog niet klaar voor de nieuwe privacywet die op 25 mei in werking treedt. Dit schrijft Trouw op basis van peilingen van bedrijfsorganisaties MKB Nederland, VNO-NCW en DDMA en juridisch dienstverlener DAS. 

Volgens de organisaties halen bedrijven de deadline niet, omdat de huidige wet niet goed wordt nageleefd. 'Het lijkt erop dat bij veel organisaties privacy jarenlang geen thema is geweest", zegt privacy-expert Matthias de Bruyne van DDMA. Hij wijst erop dat het verschil tussen de nieuwe en de huidige wet niet heel groot is.

De Autoriteit Persoonsgegevens zegt dat 25 mei een harde deadline is. 'Maar we staan niet op 25 mei meteen bij de bakker of de kapper voor de deur om deze te beboeten", zegt een woordvoerder in de krant. De privacywaakhond heeft geen cijfers over privacyhuishouding van bedrijven.

 1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’
  PREMIUM

  Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: ‘Ze schreven kankerjood op mijn auto’

  Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit het Brabantse Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”
 2. Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Kritiek Baudet op abortus, euthanasie en werkende vrouwen zorgt voor ophef

  Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, laat zich in een nieuw essay kritisch uit over de Nederlandse omgang met abortus en euthanasie. Ook beklaagt hij zich over de moderne vrouw die volgens hem verwoed een carrière nastreeft en daardoor nauwelijks meer kinderen krijgt. Op internet zijn de woedende reacties niet van de lucht. Baudet zelf is zich van geen kwaad bewust en noemt de berichtgeving ‘tendentieus'.