Nederlandse bende zat achter Spaanse monsterpartij cocaïne

videoDe Spaanse politie heeft een Nederlandse bende opgerold die een recordhoeveelheid cocaïne in Málaga had ingevoerd. De megapartij drugs heeft een straatwaarde van meer dan een half miljard euro.

Eén van de gearresteerde mannen is Brabander Frank V., bevestigt een bron dichtbij het onderzoek. V. staat in het milieu bekend als een beroepscrimineel. Hij woonde al enkele jaren in Spanje. 

De politie vond eerder deze week 6310 kilo cocaïne een inval in een loods Málaga. Het is de grootste drugsvangst ooit in de Spaanse kustplaats en de één na grootste drugsvangst in Spanje. Achter die monsterpartij zit een Nederlandse bende, heeft de Spaanse politie bekendgemaakt. Er zijn al vijftien personen gearresteerd, van wie dertien Nederlanders.

Het gaat om een ‘machtige bende’ die opereerde vanuit Benalmádena. Volgens de politie verzorgt de bende al jarenlang drugstransporten via Spanje en Nederland. Daarvoor zouden de Nederlanders in Spanje een fruitbedrijf hebben opgericht. Deze partij drugs was verstopt in een lading bananen uit Costa Rica. Het containerschip deed eerder Portugal aan.

De bende zou zijn oorsprong hebben in Brabant. De mannen liepen tegen de lamp vanwege hun dure levensstijl, zegt de politie. Naast de drugs vond de politie 300.000 euro cash, vuurwapens met munitie en verschillende voertuigen. 

Volledig scherm
De 6300 kilo cocaïne is de één na grootste drugsvangst in Spanje ooit. © Politie Spanje
  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”