Volledig scherm
Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (D66). © ANP

Nederlandse experts staan klaar om Fransen te helpen

Ook Nederland heeft deskundigen klaarstaan om te helpen bij de wederopbouw van de afgebrande Notre-Dame. Als Frankrijk die kan gebruiken, kan het land op de expertise van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed rekenen, schrijft cultuurminister Ingrid van Engelshoven aan haar Franse collega.

Van Engelshoven heeft haar Franse evenknie Franck Riester dinsdag aangeschreven om haar solidariteit te betonen en hulp aan te bieden. Onder meer Rusland en het Vaticaan gingen Nederland de afgelopen uren al voor.

De herbouw van de zwaarbeschadigde Parijse kathedraal wordt een reuzenkarwei. Het werk gaat niet alleen veel geld kosten, maar vergt ook heel gespecialiseerd vakmanschap. Burgemeester Anne Hidalgo zegt dat ze een grote internationale conferentie wil organiseren voor donateurs en deskundigen.

 1. Bloedstollende minuten voor terrasbezoekers Amsterdam: ‘We dachten aan een aanslag’
  PREMIUM
  TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

  Bloedstol­len­de minuten voor terrasbe­zoe­kers Amsterdam: ‘We dachten aan een aanslag’

  Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”
 2. Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Tarik Bouzyd probeerde op 13 april Robert Hendrix tevergeefs uit een brandend huis te redden. ‘De held van Hilledijk’ is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Ook oud-Feyenoordspeler en trainer Rob Jacobs schuift bij ons aan in de studio. Met hem hebben we het over de crisis bij Feyenoord, het Europese avontuur en de klassieker tegen Ajax. De show wordt gepresenteerd door Anne-Marie Fokkens en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.