Nederlandse militairen schieten nog één keer een granaat af in hun Duitse tank voordat ze afreizen naar Litouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nederlandse militairen schieten nog één keer een granaat af in hun Duitse tank voordat ze afreizen naar Litouwen. © Harm Mooibroek/ Defensie

Nederlandse gevaartes van 60 ton staal naar Litouwen: 'Als je iets wil forceren, heb je ons gewoon nodig’

Tanks van het Nederlandse leger gaan voor het eerst in zeventien jaar weer op missie. Begin juli vertrekken ze naar Litouwen om de Russen af te schrikken. Een bijzondere mijlpaal, de krijgsmacht moest in 2011 nog alle tanks verkopen uit geldgebrek.

20 reacties

 • Rick van Wijk

  1 maand geleden
  Trouwens ,wat kost het ,zo,n tank huren ,mijn ex is in onze voormalige vrijstaande woning gebleven ,zou er graag eens langs gaan.
 • Rick van Wijk

  1 maand geleden
  Het grappige is dat wij de tanks van Duitsland moeten huren, als de vijand dat hoort liggen ze volgens mij op de grond van het lachen en kunnen ze ooit zonder veel tegenstand te verwachten gewoon Nederland binnen vallen ,hylarisch, niet alleen de gezondheidszorg is uitgekleed ,volgens mij moesten we toen ook naar Duitsland uitwijken naar hun IC,s!! Rutte 4 ,komt eraan!!
 • Ruud de Vos

  1 maand geleden
  Feitelijk is het een Duits gevaarte met Nederlands personeel ;-)
 • Dolly J. de Groot

  1 maand geleden
  Dolly J. de Groot De plaatsvervangend bataljonscommandant De Borst bedoeld waarschijnlijk dat de Russische president Poetin altijd al zijn eigen plan doorzet, mocht er maar iets of iemand van de NAVO de Russische grens over gaan Poetin met zijn enorm grote militaire troepenmacht hard en echt keihard meedogenloos zal terug slaan. Liefs Dolly
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Peter Roodvoets, Helden die crew, ik zou niet graag in zo’n tank zitten als je echt in een gewapend conflict komt.