Xaviera S.
Volledig scherm
Xaviera S. © Reuters/eigen foto

Nederlandse jihad-bruiden Fatima (24) en Xaviera (26) komen voorlopig niet vrij

Twee Nederlandse vrouwen die jarenlang in IS-gebied verbleven, komen voorlopig niet vrij. Dat bepaalde de rechter in Rotterdam vandaag. Fatima H. uit Tilburg en Xaviera S. uit Apeldoorn werden eind vorig jaar opgepakt nadat ze door Turkije werden uitgezet.

 1. Reacties op onderzoek Arib: ‘Heel vreemd dat in dit land door anonieme brieven de een de ander de maat wil nemen’
  28

  Reacties op onderzoek Arib: ‘Heel vreemd dat in dit land door anonieme brieven de een de ander de maat wil nemen’

  ‘Als je echte klachten hebt, dan je naam eronder. Of weet men dat in Den Haag niet meer?’ en ‘Ik begrijp niet waarom Nederland zo schrikt van een dictator van een land waarin het al tientallen jaren slecht gesteld is met de mensenrechten’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van dinsdag 4 oktober verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Start strafzaak zwangere IS-vrouw Xaviera S. (26) uit Apeldoorn, maar wordt ze veroordeeld?
  PREMIUM

  Start strafzaak zwangere IS-vrouw Xaviera S. (26) uit Apeldoorn, maar wordt ze veroor­deeld?

  In een klein appartementje in de buurt van de Turks-Syrische grens leefde de zwangere IS-vrouw Xaviera S. (26) maandenlang in onzekerheid. Uiteindelijk zette de Turkse politie de Apeldoornse jihadiste vorig jaar november op het vliegtuig. Vandaag start haar strafzaak. Justitie verdenkt S. van deelname aan een terroristische organisatie, maar het is de vraag of de rechtbank haar uiteindelijk daadwerkelijk kan veroordelen.