'Nep-Amsterdammers' maken parodie op Kenny B.

APPEN METNet als de Surinaamse hitsensatie Kenny B. een mooie vrouw toezingen en een hitje scoren. De jongens achter het Youtubekanaal Ponkers en de band Zomaer deden het op zijn Amsterdams met een parodie op het nummer 'Parijs'. We whatsappen met zanger en Youtuber Jesper Kleynen (21):

Volledig scherm
,,Praat Amsterdams met me. Praat de taal van Mokum met me", zingt Jesper alias Kenny B. © Screenshot Youtube
Volledig scherm
© Screenshot Whatsapp

Jesper, enig nummer! Jullie hebben het er meteen druk mee en dat op je vakantieadres!
,,Ja wauw! Ik ben helemaal overdonderd van alles. Ik zit hier in Turkije en mijn Facebook ontplofte."

Knallen jullie Kenny B. even uit de hitlijst?
,,Nou, eruit knallen klinkt ook meteen zo lullig. Maar een leuke tweede plaats zou natuurlijk helemaal te gek zijn!"

Heb je Kenny zelf al gesproken?
,,Nog niet gesproken face to face, maar hij heeft via Twitter laten weten dat hij de parodie erg leuk vond!"

Lachen! Ik mis wel een beetje het echt platte Amsterdamse accent in jullie liedje...
,,Hahaha, ja dat komt omdat ik eigenlijk net náást Amsterdam woon. In Abcoude. Maar ik wist wel wat alle woorden betekenen, zoals pikketanis, tijdens het schrijven ervan. De rest (Thomas, Bart en Robin) komt uit Utrecht en Noah uit Woerden."

Niet eens echte Amsterdammers, fout hoor... Krijg je er veel commentaar op?
,,Ja er zaten heel wat opmerkingen tussen van boze Rotterdammers en kwaaie Amsterdammers, maar ik kan er eigenlijk heel hard om lachen. Zo werd ik op Dumpert droeftoeter genoemd, dat vond ik wel een hele mooie hahaha. Ook super veel toffe en leuke reacties hoor, van onder andere Roxy Hazes, Glennis Grace en Kai van B-Brave."

Quote

We wilden het verhaal van Kenny B. in een grappig jasje zetten. Dus het verhaal wat heftiger maken. Elk refrein een stukje bozer, want ja die Rotterdam­se sloerie (wat overigens in het echt een topmeid is) wil me maar niet begrijpen!

Jesper Kleynen, zanger
Volledig scherm
© Screenshot Whatsapp

Hoe kwamen jullie überhaupt op het idee om je eigen variant op het nummer van Kenny  B. te maken?
,,We wilden het verhaal van Kenny B. in een grappig jasje steken. Dus het verhaal wat heftiger maken. Elk refrein een stukje bozer, want ja die Rotterdamse sloerie (wat overigens in het echt een topmeid is) wil me maar niet begrijpen! Het laatste refrein gaat pittig ver, maar heeft wel een kop en een staart! Van dat soort teksten hou ik wel (knipoog)."

En, autobiografisch?
,,Hahaha nee, ik heb wel een vriendinnetje gehad die vlakbij Rotterdam woonde. Maar die kon mij gelukkig gewoon verstaan destijds. En ik ben ook maar een gewone jongen uit Abcoude. Ik neem het Mokumse dialect wel meer over als ik met vrienden uit Amsterdam ben en er zitten al een paar biertjes in. Daar kan ik niks aan doen, dan gebeurt het gewoon! Zingend vond ik dit echter moeilijk."

Was er tijdens de opnames ook bier in het spel?
,,Nee er was geen bier in het spel, anders had het accent er wel wat dikker bovenop gelegen. Ik moest de volgende dag gewoon weer op tijd op mijn werk zijn."

Jullie maken nog veel meer filmpjes via jullie YouTubekanaal Ponkers?
,,We maken drie video's per week, allemaal met een thema. Zoals #bluf, waarin kijkers bepalen wat we moeten doen: plassen tegen stroomdraad of naakt door het funpark skiën. Ook hebben we #strijd waarin we het opnemen tegen elkaar of een andere bekende Youtuber."

En nu, hoe verder? Nog meer briljante vindingen op stapel staan?
,,We hebben nu nog niks op het oog, maar wanneer er weer zo'n tophit komt zijn we honderd procent zeker van de partij en dat kan sneller gebeuren dan je denkt! We hopen met onze filmpjes en dit soort toffe parodieën de nieuwe Bart Baker (één van de grootste parodieënschrijven van Amerika red.) van Nederland te worden, dat zou echt heel tof zijn."

Jesper, heb je ook een foto van jezelf die ik erbij kan zetten?
,,Ja zeker weten!"

Volledig scherm
Jesper via Whatsapp © Ponkers

Ah, ideaal!
,,Even denken.. Volgens mij heb ik alles verteld wat ik wilde vertellen..."

En ik weet genoeg! Dan kun je weer vakantie gaan vieren.
,,Ja misschien kun je nog erbij zetten dat we net de 100.000 abonnees hebben behaald, dus dat dit wel echt een mooi cadeau is."

Het originele nummer Parijs van Kenny B.: