Bestrijdingsmiddelen worden gespoten voor gladiolenteelt in Wenum-Wiesel.
Volledig scherm
PREMIUM
Bestrijdingsmiddelen worden gespoten voor gladiolenteelt in Wenum-Wiesel. © Omwonenden

Neuroloog wil bestrijdingsmiddelen in de ban: ‘Laat mensen niet onnodig Parkinson krijgen’

Als neuroloog ziet Bas Bloem van het Radboudumc hoe Parkinson het leven van zijn patiënten vernielt. Pesticiden kunnen de hersenziekte veroorzaken, toch blijft een verbod uit. ,,Maar het is verdorie urgent! Hoe leggen we volgende generaties uit dat zij Parkinson kregen omdat wij aarzelden om maatregelen te nemen?”

21 reacties

 • Toine van den Hout

  2 jaar geleden
  Oplossing in zicht over niet al te lange tijd komt alles uit de kas beter beheersbaar en overzichtelijker dat is altijd nog beter dan met ons alle met een hark de boeren een handje helpen om het onkruid weg te helpen kunnen wij gewoon verder met onze vrije tijd in te delen lekker tog
 • Theo ten Bruin

  2 jaar geleden
  Chemie in de landbouw is onnodig. Het is een kwestie van willen en het omgooien van vaste gewoonten.
 • Elisa deJong

  2 jaar geleden
  Wij intelligente westerse mensen…. Kunnen niet iets bedenken, waardoor er geen gif (..) meer op voedsel (…) wordt gegooid en iets anders wordt bedacht.. zooo dom. We moeten toch creatief zijn?… nou, gebruik creativiteit om deze idioterie te stoppen.
 • J. Schottelndreier

  2 jaar geleden
  @Kevin zegt "Bio werkt maar voor 20% tegenover 90%. Chemie is helaas nodig" Waar heb je die getallen vandaan? Het is overduidelijk dat biologische landbouw prima werkt - alleen is het slecht voor de gifindustrie en de veevoerindustrie die de Amazone sloopt om hier zeeën van soja in dieren te proppen voor de vleesexport. Bio levert ietsje minder op. De gewassen moeten rouleren om gezond te blijven. Maar meer biodiversiteit en meer arbeid dus meer boeren. Geen gif nodig, minder stikstof en CO2.
 • APJ van den Berg

  2 jaar geleden
  Het wel heel ongenuanceerd om te pleiten voor een verbod op landbouwbestrijdingsmiddelen. Dan gaan mensen straks dood van de honger en allerlei ziekten in plaats van aan Parkinson.