Nico heeft een cockpit en vliegt daarmee rond in zijn eigen huis

VideoElke dag vliegt Nico Weesjes de wereld over in een zelfgebouwde cockpit met flightsimulator. En als zijn vrouw koffie voor hem heeft, drukt hij gewoon de pauzeknop in.

,,Dames en heren, gezagvoerder Nico Weesjes wenst u een prettige vlucht.'' De motoren ronken, het vliegtuig maakt vaart en de Schipholtoren flitst voorbij. De neus gaat omhoog, en de 'passagier' krijgt het bekende gevoel van opstijgen in de maag. De kist van Weesjes zweeft echter niet in de lucht, maar staat op de grond. In een huis grenzend aan weilanden in Kamerik, vlak bij Woerden.

  1. Wat als Rembrandt schoolfotograaf was? Op basisschool in Gelderland weten ze het wel

    Wat als Rembrandt schoolfoto­graaf was? Op basis­school in Gelderland weten ze het wel

    Er is bijna geen basisschool die dit jaar géén aandacht besteedt aan Rembrandt. In het jaar dat de grote schilder 350 jaar dood is en er landelijk negentien grote tentoonstellingen gehouden worden gingen al 60.000 basisschoolkinderen naar het Rijksmuseum. Op basisschool de Kleine Wereld in het Gelderse Twello gaan ze nog een stapje verder: groep 5 en 8 gingen samen naar ‘het Rijks’, leefden zich in de grote schilder in en gingen vervolgens in stijl op de foto. Hoe zou Rembrandt dat gedaan hebben? Zes van hen vertellen.