Volledig scherm
Nicolette van Dam. © ANP Kippa

Nicolette legt functie Unicef neer na woede Colombianen

Presentatrice Nicolette van Dam legt haar functie als goodwillambassadeur voor Unicef neer. Dat heeft Unicef vandaag laten weten. Van Dam haalde zich gisteren de woede van Colombianen op de hals door een bewerkte foto te twitteren van twee Colombiaanse voetballers die cocaïne snuiven op een voetbalveld.

Colombianen op Twitter vonden dat ze de voetballers die meedoen aan het WK voetbal, en het land als geheel heeft beledigd met de foto. De gewraakte tweet toont een getruukte foto van de bekende Colombiaanse voetballers Falcao en James Rodríguez waarin ze cocaïne van een 'muurtje' op een voetbalveld snuiven.

'Vanwege de ontstane situatie en uit respect voor ons werk heeft Nicolette besloten haar ambassadeurschap van UNICEF Nederland per direct te beëindigen. Door de totaal onbedoelde gevolgen van haar tweet was haar positie als ambassadeur van onze organisatie niet langer houdbaar. Wij betreuren dit ten zeerste', laat Unicef in een reactie weten.

In een persoonlijke verklaring zegt Van Dam: 'Met pijn heb ik besloten mijn ambassadeurschap voor UNICEF neer te leggen. Het is nooit mijn intentie om iemand te kwetsen of zich oncomfortabel te laten voelen.'