IC-baas en hoogleraar Armand Girbes.
Volledig scherm
PREMIUM
IC-baas en hoogleraar Armand Girbes. © Marc Driessen

‘Niemand durft te zeggen: we moeten minder coronapa­tiën­ten toelaten op de ic’

MONOLOOG IC-BAASAls hoofd van de intensive care van het Amsterdam UMC ziet Armand Girbes al bijna een jaar hoe de zorg voor coronapatiënten ziekenhuizen ontwricht. Hij vindt het oneerlijk dat corona steeds voorrang krijgt, en denkt dat het anders zou moeten. ,,Wat zijn we toch lief, kun je zeggen. Maar het is juist ánti-sociaal.” Een monoloog vanaf de ic. Lees hier de reactie van ic-voorzitter Diederik Gommers.

145 reacties

 • Brigitte Wigboldus-Herman

  1 jaar geleden
  Brigitte Wigboldus-Hermann. Ik ben het roerend eens met deze arts. Hij durft te zeggen waar het op staat en maakt zich niet schuldig aan politiek correct geleuter over onze “kwetsbare ouderen” die “beschermd” moeten worden. Ondertussen gaat een hele generatie jongeren de vernieling in en worden allerlei andere noodzakelijke medische behandelingen uitgesteld. Het lijkt er op dat Corona ook het collectieve brein heeft aangetast. En even voor alle duidelijkheid: ik ben bijna 78.
 • I.A. de Raadt

  1 jaar geleden
  Ik ben het helemaal eens met deze arts. Mijn dochter van 17 gaat sinds de zomervakantie niet meer naar school omdat ze myocarditis heeft gehad toen. Nu, is haar hart geheeld maar omdat het een auto-immuunreactie was en dat weer kan gebeuren door Corona, kan ze nog steeds nergens heen. Ze behoort tot een risicogroep maar wordt niet ingeënt omdat ze nog geen achttien is! En daarna krijgt ze een vaccin wat maar voor 60% werkt! Belachelijk.
 • Luc Boekhorst

  1 jaar geleden
  Helemaal eens, dit is het verhaal van het uitroeien van de blauwe boskabouters. Het hele bos is inmiddels gekapt en afgegraven om alle boskabouters te vernietigen, maar alle insecten, herten, wormen hebben ook geen leefomgeving meer en zijn ook vernietigd....
 • WJJM Titulaer

  2 jaar geleden
  L. Remkes, 55 jaar. Ik behoor tot de risicogroep. Van het begin af aan heb ik ook gezegd dat de proportionaliteit van de maatregelen niet klopt en dat het niet goed is alleen naar Covid-patiënten te kijken en niet naar andere zieken of naar de nevenschades die ontstaan. In mijn familie en vriendenkring al diverse mensen met ernstige Covid gehad. Allemaal dankbaar om ontvangen zorg. Maar stellen zich dezelfde vragen als deze IC specialist.
 • van der Zeijden

  2 jaar geleden
  Top het artikel van Dr.Armand Girbes deze man spreekt ook uit ervaring. Hopelijk word er naar geluisterd door het kabinet.Bedrijven, restaurants,kappers,etc.mensen die jaren keihard gewerkt hebben en nu al hun reserve kwijt zijn.Het water staat ze aan de lippen,er moet echt iets gebeuren straks liggen de ziekenhuizen vol met over spannen mensen.Geef leerkrachten, politie,kappers, horica mensen een vaccen . Dat de economie opgestart kan worden.Ik als 70 plusser,zit veel thuis,prima.I.vZeijden