Niet ingecheckt? Tien keer opdrukken

VideoKiezen tussen een boete van 35 euro of tien keer opdrukken? De jongen in dit filmpje die was vergeten in te checken voor de trein koos voor het laatste.

Op het traject Zwolle-Emmen werd de jongen vrijdagavond ter hoogte van Ommen gecontroleerd op een vervoersbewijs. Dat had hij niet; hij was vergeten in te checken. De conducteur had een creatieve oplossing: de jongen mocht kiezen tussen een boete of 10 keer opdrukken. Hij koos voor het laatste.

Stef Hagedoorn zat ook in de coupé en filmde hoe de jongen, die hij overigens niet kende, zijn 'straf' uitvoerde. Tegen het AD zegt hij: ,,Er ontstond een geweldige sfeer in de trein. Ik vond het een goeie actie. De jongen ging uiteindelijk écht vrijuit."

Een woordvoerder van Arriva, de betreffende vervoerder, laat weten: ,,Mocht het zo gegaan zijn zoals in het bericht bij het filmpje staat, dan is dit uiteraard niet conform ons beleid. We zoeken dit intern verder uit."

  1. Nieuwe zwaarbewaakte gevangenisvleugel voor topcriminelen 1 maart open

    Nieuwe zwaarbe­waak­te gevangenis­vleu­gel voor topcrimine­len 1 maart open

    Er komt een extra beveiligde afdeling in een gevangenis in Nederland voor zware criminelen bij wie het gevaar bestaat dat ze binnen de gevangenismuren verdergaan met hun criminele praktijken. De nieuwe afdeling moet 1 maart open gaan. ,,Hoe meer van dit soort type gevaarlijke en roekeloze gedetineerden we binnen trekken, hoe meer plekken we hiervoor nodig hebben,” zegt minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming.