Nieuw: Kijk en reageer op onze ochtendshow

We werken bij het AD en de aangesloten regiotitels aan een nieuw onlineprogramma. Vanaf nu zenden we geregeld proefafleveringen uit. Omdat we testen, kunnen zaken soms minder soepel lopen. Ook aankleding en decor kunnen tijdens de testshows nog verschillen. Hier kun je vast kijken naar de try-out van vandaag. We zijn benieuwd wat je ervan vindt.

Reacties kun je sturen naar reageren@ad.nl 

Wat vond je van de ochtendshow?
Uitstekend
Goed
Neutraal
Matig
Slecht
De Ochtendshow to go
Volledig scherm
De Ochtendshow to go © AD
 1. Aantal coronapatiënten op ic met 24 gestegen, maatregelen ‘langer nodig’

  Aantal coronapa­tiën­ten op ic met 24 gestegen, maatrege­len ‘langer nodig’

  De groei van het aantal bezette IC-bedden gaat langzamer dan verwacht. Daarmee wordt het waarschijnlijker dat er op de piek van het aantal coronapatiënten in Nederland voldoende IC-bedden beschikbaar zijn. Consequentie van een rustigere stijging is ook dat het langer duurt voordat het virus onder controle is en dat maatregelen langer van kracht moeten zijn om een nieuwe piek te voorkomen. Dat zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.
 2. Privacybaas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensgevaarlijk wat er gebeurt’
  PREMIUM
  Interview

  Privacy­baas Aleid Wolfsen: ‘Het is levensge­vaar­lijk wat er gebeurt’

  Over de hele wereld nemen overheden vergaande maatregelen om corona onder de duim te krijgen. Daarbij wordt de inzet van digitale middelen als drones, camera’s, gezondheidsapps en telecomdata niet geschuwd. Ook in Nederland. Privacybaas Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens houdt het scherp in de gaten. ,,Fantastisch aan de ene kant wat technologie ons brengt, maar aan de andere kant is het levensgevaarlijk dat wat er gebeurt.”