Opspattende korrels op een kunstgrasveld.
Volledig scherm
Opspattende korrels op een kunstgrasveld. © Pro Shots

Nieuw onderzoek kunstgras stelt bezorgde ouders niet gerust

Het nieuwe Amerikaanse onderzoek dat vaststelt dat er geen verband bestaat tussen kanker en kunstgraskorrels stelt de verontruste Nederlandse ouders van stichting 'Kom Van Dat Gras Af' geenszins gerust. Siulie Tan, een van die bezorgde ouders: ,,Dit is geen Eurekamoment voor ons. Integendeel. We moeten juist heel kritisch kijken naar elk onderzoek dat over dit onderwerp verschijnt.''

 1. Na 114 telefoontjes op vakantie: ‘Door trucje in het menu krijg ik nu Janssen’
  PREMIUM

  Na 114 telefoon­tjes op vakantie: ‘Door trucje in het menu krijg ik nu Janssen’

  Blijdschap alsof je een festivalticket hebt bemachtigd. Zo moet het voor sommige bellers gevoeld hebben nadat ze wél succes hadden bij het woensdag geopende nummer voor het Janssen-vaccin. De 21-jarige Timo van der Velden uit het Brabantse Vlijmen kreeg na 114 keer bellen eindelijk iemand te pakken en kon met een slim trucje in het keuzemenu een afspraak maken voor het vaccin waar een stormloop op is.
 2. Verslaafde Jerry (31) teistert zijn buren, moeder is radeloos: ‘Alleen tbs kan hem redden’
  PREMIUM
  4

  Verslaafde Jerry (31) teistert zijn buren, moeder is radeloos: ‘Alleen tbs kan hem redden’

  ,,Moeten er eerst slachtoffers vallen, voordat mijn zoon hulp krijgt?’’ Marjo van der Wals uit Zwolle is radeloos. Haar zoon Jerry is verslaafd aan de drug 3-MMC en heeft een bipolaire stoornis. Hij heeft afgelopen weekeinde brand gesticht in zijn eigen huis, tot grote zorg van zijn buren. ,,Ik zou willen dat de rechter hem tbs oplegt. Niks kan hem verder nog redden’’, zegt zijn moeder.