Volledig scherm
© anp

Nieuw pretpark Roermond van 22 miljoen al weer dicht

UpdateHet nieuwe pretpark Yumble in Roermond sluit per direct de deuren. Het bedrijf heeft na vier maanden het faillissement aangevraagd. Op de gesloten toegangsdeur hangt woensdag een briefje, waarop in drie talen staat dat Yumble de komende weken gesloten is. Bezoekers die voor vandaag een kaartje hadden gekocht, staan ineens voor een dichte deur.

Quote

We willen Yumble nog leuker en spannender maken

Organisatie Yumble
Volledig scherm
© anp

Vier maanden na de start heeft de directie van het kersverse indoor familiepark Yumble in Roermond het faillissement aangevraagd. Aanleiding waren tegenvallende bezoekersaantallen die een financiële impuls noodzakelijk maakten. Omdat een partij op het laatste moment afzag van een financiële injectie moest Yumble stoppen, maakte het bedrijf woensdag in een verklaring bekend.

Volgens de directie zijn de tegenvallende bezoekersaantallen vooral een gevolg van de vertraagde uitbreiding van het aangrenzende Designer Outlet Roermond. Bovendien had Yumble in de beginfase te maken met technische opstartproblemen. De directie probeert in samenspraak met de curator tot een doorstart te komen. Het personeel is woensdag op de hoogte gesteld.

Teleugestelde mensen die voor vandaag een kaartje hadden gekocht, onder andere via kortingsites als Groupon, staan voor een dichte deur. Zonder dat er personeel voor het pretpark staat om de bezoekers te woord te staan. Er kunnen nu geen kaartjes meer voor het park worden gekocht.

Nieuwste ontwikkelingen
Op het briefje staat dat het park veel heeft geleerd van de eerste ervaringen van de bezoekers. ,,Wij zijn een gloednieuw concept en willen graag deze ervaringen verwerken in Yumble om het nog leuker en spannender te maken. De komende weken gaan we daar hard aan werken en daarom sluiten we de komende weken even onze deuren.''

Het indoor pretpark van 9.000 m2, dat 22 miljoen euro kostte, ging vier maanden geleden open. Het zou de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en attracties onder één dak samenbrengen. De bezoekersaantallen bleven echter achter.

De bezoekersstroom voor Yumble moest vooral van het Outlet komen. Omdat de bouw van de eerder geplande uitbreiding van dit Desiger Outlet twee jaar vertraagd is, is het grote terrein naast de Yumble tot medio 2017 een grote bouwput, aldus de directie. ,,De beoogde synergie tussen Yumble en Designer Outlet Roermond kwam daardoor onvoldoende tot stand'', aldus de directie.

Toen duidelijk werd dat de uitbreiding van het Outlet Center vertraagd werd, waren de belangrijkste attracties al besteld en was er geen weg meer terug, stelt Yumble.

Volledig scherm
Twee bezoekers gamen in het indoor pretpark Yumble © anp