Volledig scherm
© Sumac

Nieuw restaurant op Dordtse Spuiboulevard

DordrechtOver enkele weken opent een nieuw restaurant zijn deuren op de Spuiboulevard in Dordrecht. Het gaat om het Mediterraanse Sumac, waar ook gerechten uit het Midden-Oosten en Turkije worden geserveerd.

Volledig scherm
© Sumac

In de zaak, die momenteel nog wordt verbouwd, komen 20 zitplaatsen. Eigenaar Yildiz opent ook een terras aan het water bij de Spuiboulevard met 40 stoelen. ,,Het is een unieke plek in Dordrecht,'' vindt Yildiz. ,,Je hebt hier in principe alles: water, winkels, openbaar vervoer en je kunt heel de dag in de zon zitten.''

Sumac, vernoemd naar een plant die in het mediterraanse gebied veel wordt gebruikt, komt op de plek waar tot voor kort het Vietnamese restaurantje VinaVo zat.

  1. Gokelement in games kan kinderen in problemen brengen

    Gokelement in games kan kinderen in problemen brengen

    In populaire games zoals het voetbalspel FIFA zit een gokelement dat in strijd is met de gokwet. In België is speluitgever EA Sports per direct gestopt met het verkopen van die zogenaamde FIFA-punten, omdat het daarmee de wet overtreedt. In Nederland is de spelontwikkelaar ook in overtreding, maar kunnen kinderen met die punten in het spel nog wel voetbalspelers kopen, liefst zeldzame, dure spelers. Waarom kunnen kinderen in Nederland nog wel gokken?