Volledig scherm
Op slot, hond eruit © Dierenbescherming

Nieuw waarschuwingsbord: 'Auto op slot, hond eruit'

'Op sluit, buit eruit'. Het bekende waarschuwingsbord krijgt een variant om dieren in auto's te beschermen. De Dierenbescherming wil bestuurders op het hart drukken om hun viervoeter niet in de auto te laten zitten. 'Op slot, hond eruit' dus. 

De organisatie wil voor volgende zomer zo'n honderd van dit soort borden door heel Nederland neerzetten, vertelt een woordvoerster. Het eerste exemplaar wordt vandaag in Emmen onthuld.

Volgens de woordvoerster zijn deze zomer al zeker twee honden omgekomen doordat ze in een auto waren achtergelaten en oververhit raakten. Op tientallen plaatsen moesten deze zomer autoruiten worden ingeslagen om viervoeters uit auto's te redden.

De Dierenbescherming deelt ook regelmatig flyers uit om baasjes van de gevaren te doordringen. Op een speciale waarschuwingswebsite staat een tabel die duidelijk maakt hoe snel auto's van binnen opwarmen. Bij een aangename 24 graden buiten kan het in de auto binnen 10 minuten 34 graden worden, aldus de Dierenbescherming. In een halfuur kan het kwik oplopen tot 43 graden.

Volledig scherm
Een hond in een snikhete auto. © GinoPress B.V.