Volledig scherm
Ceasar werd voor een leeuw behoorlijk oud, namelijk 20 jaar. © Facebook/Artis

Nieuwe mannetjesleeuw vervangt Caesar in Artis

Artis heeft weer een mannetjesleeuw. Na de dood van leeuw Caesar vorige maand heeft de dierentuin sinds zaterdag een nieuwe leider van de leeuwengroep. 

De nieuweling is zaterdagavond aangekomen in Amsterdam en blijft voorlopig nog even achter de schermen om te wennen aan zijn nieuwe verblijf. Voor het natuurlijke gedrag is het goed dat er weer een mannelijke leeuw de twee overgebleven leeuwinnen gezelschap komt houden.

De leeuw wordt nu nog even apart van de dames gehouden op het zijterras. Tegen het glas zijn matten en planten geplaatst zodat hij rustig kan wennen aan dit deel van het verblijf. De matten zullen geleidelijk worden verwijderd, zodat het dier kennis kan maken met de twee leeuwinnen. Het is nog niet bekend wanneer de bezoekers hem kunnen zien, laat Artis weten.

Caesar

Caesar was een grote bekende bij de bezoekers van Artis. Hij stierf vorige maand op twintigjarige leeftijd, wat hoogbejaard is voor een leeuw. Het dier leefde negentien jaar in de dierentuin. Hij zal tentoongesteld worden in het Groote Museum, het gebouw in Artis dat momenteel wordt gerenoveerd.