Nieuwe omroep Ongehoord Nederland wil plek in publieke bestel

VIDEONa WNL en PowNed, wil nu Ongehoord Nederland een plek veroveren in het publieke bestel. De nieuwe omroep die vandaag wordt gelanceerd, is een initiatief van oud VVD-Kamerlid Ybeltje Berckmoes, acteur en schrijver Haye van der Heyden en journalisten Arnold Karskens en Joost Niemöller.

De omroep wil televisie- en radioprogramma’s gaan maken over onder meer de bezorgdheid om migratie, ‘de zin en onzin’ van klimaatverandering, de Zwarte Pietendiscussie en met een kritisch geluid naar de Europese Unie. Die programma's moeten een stem geven aan mensen die zich nu ongehoord voelen door de, volgens de oprichters,  ‘eenduidige’ NPO.

De omroep mikt op ‘zeker een derde van Nederland’. De  oprichters, die stellen reeds steun te hebbenvan de politieke partijen PVV en Forum Voor Democratie, willen vóór 31 december minstens 50.000 leden hebben geworven. Een vandaag gelanceerde website (ongehoordnederland.nl) en de inzet van social media moet voldoende zijn om dat te halen, menen de grondleggers.

Lees later vandaag een uitgebreid interview met Karskens en Berckmoes op deze nieuwssite.

Volledig scherm
2019 Logo Omroep Ongehoord Nederland © Ongehoord Nederland
  1. Zo bouwde Gerrit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje
    PREMIUM
    Dagboek

    Zo bouwde Ger­rit-Jan negen jaar lang aan zijn Utopia: een bijzonder inkijkje

    Niemand in Drenthe wist wat Gerrit-Jan van D. (67) negen jaar lang uitspookte op zijn boerderij in Ruinerwold. Maar voor zijn online vrienden bracht hij bijna dagelijks verslag uit. Met maar liefst 1600 foto’s en 80 filmpjes gaf hij hen een bijzonder inkijkje in het uitzonderlijke leven op de hoeve. Daaruit blijkt voor het eerst dat hij in het diepste geheim bouwde aan zijn eigen spirituele centrum. ,,Als het allemaal is geregeld, zal ik vrienden uitnodigen.’’ Dat er ook nog zes kinderen woonden, kreeg al die jaren niemand te horen.