Volledig scherm
© Ox-Alien

Nieuwe slag Rotterdam in 'graffitistrijd' bekerfinale

In de aanloop naar de bekerfinale zondag tussen Feyenoord en FC Utrecht is bij de Ferro Dome in Rotterdam-West een nieuwe graffiti opgedoken. Utrechtse en Rotterdamse graffitiartiesten gaan de laatste weken helemaal los aan de vooravond van de voetbalwedstrijd.

Quote

Inmiddels staan we dik voor in de strijd, nu alleen de echte beker nog

Ox-Alien

Op de nieuwste graffiti is te zien dat De Mol (een eerbetoon aan fanatieke Feyenoordfan Maurice, alias 'de Mol') met naald en draad zijn vriend Ox-Alien weer heeft dichtgenaaid en dat de beker wordt veiliggesteld door Bokito. De bekende gorilla uit Diergaarde Blijdorp schiet bovendien een Utrechtse kabouter (het handelsmerk van de mysterieuze straatkunstenaar en FC Utrecht-supporter die zich, inderdaad, Kabouter noemt) weg als een elastiekje.

,,Inmiddels staan we dik voor in de strijd, nu alleen de echte beker nog'', laat de Rotterdamse graffitispuiter Ox-Alien weten aan deze krant. Ook artiesten De Mol en Thor werkten mee aan het hagelnieuwe kunstwerk.

'Gehakt maken'
In aanloop naar de bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht is een ware 'graffitioorlog' uitgebroken en die is nog lang niet beslecht. Rotterdamse spuiters zijn vastbesloten om 'gehakt te maken' van het kaboutertje uit Utrecht. 

Het gevecht begon in Utrecht. Een maandje geleden verscheen in de wijk Ondiep een afbeelding van een brutale kabouter die ervandoor ging met de KNVB-beker. Later, toen het spel op de wagen was, verscheen een graffiti van een bende kabouters die een olifant met messen te lijf gaat. Die olifant verwijst natuurlijk naar Olli, die schattige Feyenoordknuffel.

De pro-Feyenoordgraffiti's zijn onder meer te zien in de Keilehaven en op de Ferro Dome in Rotterdam-West. Onlangs verscheen ook in het Brabantse Hoogerheide op een slooppand een afbeelding. Ook in Maassluis is de graffiti opgedoken. Op een muur aan de Wipkade was een afbeelding gespoten van de Euromast die de KNVB-beker heeft veroverd.

Volg AD Rotterdams Dagblad ook op Facebook.