Volledig scherm
© ROBIN UTRECHT

Nieuwe spoorboekje NS vandaag ingegaan, dit betekent het voor jou

In de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen die vandaag ingaat, verandert er voor het merendeel van de treinreizigers niet veel. Op sommige trajecten zijn reizigers misschien een minuutje langer of juist korter onderweg, aldus een NS-woordvoerder.

Grootste verandering is dat er tussen Amersfoort en Utrecht zes intercity's per uur gaan rijden, waardoor mensen meer kans op een zitplaats hebben. Nu rijden er op dat traject elk uur nog vier intercity's. Tussen Dordrecht en Eindhoven gaat vier keer per dag een intercity rijden. Dat is omdat de trein van Den Haag naar Eindhoven niet meer In Dordrecht stopt omdat ze sinds vorig jaar via de snellere hogesnelheidslijn HSL rijden.

Op diverse andere trajecten gaan meer treinen rijden. Bijvoorbeeld tussen Harderwijk, Nijkerk en Amersfoort. Ook gaan er deze zomer (juni, juli en augustus) zes in plaats van vier treinen naar Zandvoort aan Zee. In Friesland gaat een nieuwe sprinter rijden die 1 tot 4 minuten eerder op de plaats van bestemming is.

De eerstvolgende grote aanpassing in het spoorboekje verwacht de NS over twee jaar te kunnen aankondigen. Het is de verwachting dat dan bekend wordt gemaakt dat tussen Schiphol, Utrecht en Arnhem de tienminutentrein gaat rijden.

Lees ook: Dit betekent de nieuwe NS-dienstregeling voor jou.

  1. Nederlander (22) die via website gestolen inloggegevens aanbood nog niet op vrije voeten
    Update

    Nederlan­der (22) die via website gestolen inloggege­vens aanbood nog niet op vrije voeten

    De 22-jarige Nederlander die vandaag werd aangehouden in het onderzoek naar een website die op grote schaal gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden verkocht zit nog vast. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten van de politie over zijn vrijlating in afwachting van verder onderzoek. Een vermoedelijke compagnon van de Arnhemmer, een man uit Noord-Ierland, werd al op borgtocht vrijgelaten.