Volledig scherm
Promofoto Ochtend Show to go 29-01-2020. © Videostill

Nieuws over coronavirus en lerarenstaking in de Ochtend Show to go

Het is de week van de lerarenstakingen. Komende donderdag en vrijdag leggen leraren door heel het land het werk neer, om te staken voor beter loon en een betere cao. Kim van Strien, zelf lerares Frans op een middelbare school en hoofdbestuurder van de Algemene Onderwijsbond, vindt ook dat er iets moet veranderen. Ze is daarom te gast in de Ochtend Show om te praten over het aanhoudende probleem waar veel leraren mee te maken hebben. 

Zeker vierduizend scholen zijn gesloten door de staking. Van Strien vertelt onder meer over de problemen waar zij tegenaan loopt en over de steun uit onverwachte hoeken.

Ook het coronavirus houdt de gemoederen deze week bezig. Zo kijkt minister Bruins (Medische Zorg) of er genoeg mondkapjes zijn, mocht er in Nederland sprake zijn van een uitbraak. Ook de RIVM bestudeert de situatie van dag tot dag. Jean-Luc Murk is secretaris van de Nederlandse vereniging voor Medische Microbiologie (NVMM) en arts-microbioloog. Hij vertelt morgen hoe groot de kans is dat dit virus ook in Nederland wordt verspreid. Ook vertelt hij of Nederland medisch is voorbereid op een grote uitbraak.

Maaike Kraaijeveld, verslaggever van AD Haagsche Courant, volgt de ontwikkelingen van een nieuwe Haagse burgemeester op de voet. Morgenmiddag praat de commissie Bestuur daar over een voorlopige profielschets voor die rol. Maaike blikt vooruit hoe Den Haag bestuurd moet worden en wie de mogelijke opvolger van Pauline Krikke wordt.

De Ochtend Show to go wordt dagelijks uitgezonden tussen 07.30 en 09.30 uur. De editie van morgen wordt gepresenteerd door Roel Maalderink.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes

  1. Coronavirus op eiland Tenerife en seksuele voorlichting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Coronavi­rus op eiland Tenerife en seksuele voorlich­ting met Kim Holland in Ochtend Show to go

    Pornoactrice en ondernemer Kim Holland is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Holland vertelt ons over de seksuele voorlichting op scholen in het land. Techverslaggever David Bremmer gaat in op de groeiende commotie rond 5G-zendmasten. We skypen hier ook over met Leo Lagendijk van het Kennisplatform EMV. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.