Volledig scherm
PREMIUM
© Mischa Verzuu

Nijkerkse weldoener levert
supersnel hulpgoederen af in Sint-Maarten

De Nijkerkse supermarkteigenaar en horecaondernemer Gerard van den Tweel heeft als één van de eersten hulpgoederen naar Sint-Maarten gebracht. De grootste lading goederen is nog onderweg.

Volledig scherm
Gerard van den Tweel. © E Vtland

De geboren Nijkerker heeft zeven supermarkten op de Nederlandse Antillen, waarvan twee op Curaçao. Na orkaan Irma die anderhalve week geleden over Sint-Maarten raasde, stuurde hij gelijk hulpgoederen richting het getroffen eiland in opdracht van de lokale overheid. ,,Sint-Maarten ligt nou eenmaal dichter bij Curaçao dan bij Nederland. Vanaf daar doet een boot met hulpgoederen er een dag over om het getroffen gebied te bereiken, vanaf Nederland duurt het al gauw tweeëneenhalf tot drie weken. Wij zitten dicht bij het vuur en ons schip kan er al zijn, terwijl in Nederland nog moet worden geladen.”

De 72-jarige ondernemer die sinds 2006 actief is op Curaçao werd benaderd door het Rode Kruis en de lokale overheid om te helpen. ,,Ze hadden water, olie, melk, melkpoeder en nog meer nodig. Meteen de volgende dag hebben we een zeecontainer met hulpgoederen gevuld die de marine naar Sint-Maarten heeft gebracht.”