Nijmeegse woonboot zonk tijdens het avondeten: ‘We hadden niets in de gaten’

VIDEOEen merkwaardig tafereel aan de Oostkanaaldijk in Nijmegen-West, donderdagavond: een woonboot zinkt opeens weg in het Maas-Waalkanaal. Volledig onverwachts. Daags na het ongeval zijn de bewoners nog steeds beduusd. Hoe heeft dit in hemelsnaam kunnen gebeuren?

Terug naar die donderdag, iets na zevenen. Bewoonster Carolien - achternaam bekend bij redactie - had nét haar bord leeg, toen de lichten uitvielen. Nietsvermoedend probeerde ze samen met haar man de stroom weer aan de praat te krijgen.

,,We hadden op dat moment geen idee wat er aan de hand was”, zegt Carolien, nog steeds verbouwereerd over wat er één avond eerder was gebeurd. Ergens in de boot was een gat ontstaan. Een lekkage, die snel groter werd.

,,We zaten aan de ene kant van de boot, toen hij aan de andere kant begon te zinken. Het verbaast me nog steeds dat we er niks van hebben meegekregen: dat zal door de lengte van de boot komen.”

(Lees verder onder de foto)

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.