NLAlert voor grote Grip1-brand in Aalten

videoIn een bedrijfspand aan de Vierde Broekdijk op een bedrijventerrein in Aalten woedt een grote, uitslaande brand. De brandweer is met vier brandweerkorpsen uit de regio bezig om het vuur te bestrijden. 

De productiehal van een winkelinterieurbouwer heeft vlam gevat. Er waren geen mensen in het pand toen de brand begon. Volgens een woordvoerder zijn er geen slachtoffers. 

Met een NLAlert is de directe omgeving vannacht gewaarschuwd tegen de bij de brand vrijkomende rook en andere schadelijk lucht. Het advies is om ramen en deuren zo goed mogelijk te sluiten en ventilatiekanalen dicht te maken. 

Interieurbouwer

De brand woedt in het bedrijfspand van Tritop waar binnen- en buitenreclames en winkelinteririeurs worden gemaakt, alsook bewegwijzering en winkelpresentaties.  De brandweer heeft Grip1 afgegeven. Zo kunnen korpsen uit de regio worden opgeroepen en samenwerken.

De brandweereenheden gaan gezamenlijk het vuur te lijf. Volgens een woordvoerder staat de helft van het bedrijfspand in lichterlaaie. De hoop is dat de andere helft van het gebouw behouden kan worden. Doordat er inpandig een brandscheiding is, bestaat de kans dat dat lukt. 

Zorgen om rook

Ernstige zorgen zijn er over de zeer forse rookontwikkeling uit de  brand. ,,Die rook was de reden waarom we een NLAlert hebben uitgestuurd. De rook trekt precies over het dorp Aalten. Die rook is heel dicht. We hebben de inwoners gewaarschuwd. Er gaan straks meetploegen het dorp in om vast te stellen wat de kwaliteit van de lucht is’’, laat de woordvoerder van de  brandweer weten.

Het bedrijfspand is ingesloten door brandweerbluswagens die rondom op de wegen zijn opgesteld. 

Volgens getuigen ter plaatse waren er vannnacht regelmatig explosies te horen vanuit het pand dat in lichterlaaie staat. Onbekend is waardoor die veroorzaakt worden. Volgens de brandweerzegsman zijn die knallen veroorzaakt door kleine gastanks die in een bedrijf aanwezig zijn. ,,Geen reden om extra zorgen over te hebben.’’

Een grote brand woedt bij Virupa in Aalten
Volledig scherm
Een grote brand woedt bij Virupa in Aalten © Eastview Media