Nog acht Lille-fans vast voor rellen bij metrostations Amsterdam

UPDATE/ videoAcht van de 303 supporters van de Franse voetbalclub Lille OSC die dinsdagmiddag in Amsterdam werden aangehouden, moeten de nacht doorbrengen in hechtenis. Ze worden verdacht van openbare geweldpleging op het metrostation Strandvliet. 

De overige 295 supporters zijn aan het eind van dinsdagavond heengezonden, meldt de Amsterdamse politie. Alle arrestanten misten het duel van hun club tegen Ajax. Ze werden na hun arrestatie afgevoerd naar verschillende cellencomplexen verspreid over Amsterdam.

De Fransen werden aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde, het afsteken van vuurwerk, geweld en vernieling, aldus de politie. “Van iedere supporter onderzoeken we wat eventueel hun vergrijpen zijn geweest. Dat proces neemt natuurlijk enige tijd in beslag,” zegt een woordvoerster van de politie.

Volgens het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB liepen sommige supporters op het spoor. Zowel station Strandvliet als Duivendrecht werd daarom enige tijd ontruimd en het metroverkeer werd stilgelegd.

Ze maakten zich schuldig aan het verstoren van de openbare orde, het afsteken van vuurwerk, geweld en vernieling, meldt de politie. Ten minste één supporter raakte gewond. Het is niet bekend hoe die persoon eraan toe is.

Ajax speelde vanavond in de Champions League tegen Lille OSC in de Johan Cruijff ArenA.

Volledig scherm
Supporters Lille op Strandvliet © Robert Koelewijn