Nog meer buien en wateroverlast op komst, veel schade in zuiden België en Noord-Frankrijk

VIDEODe astronomische zomer begint vandaag, maar daar is momenteel weinig van te merken. Er is al heel wat regen uit de lucht komen vallen en er is nog meer hemelwater op komst. De meteorologen van Weerplaza waarschuwen dat dit zeer lokaal kan leiden tot wateroverlast. Ook in het zuiden van België en het noorden van Frankrijk hebben hevig onweer en harde wind geleid tot veel schade en overlast.

7 reacties

 • V Blessing

  1 maand geleden
  @Bas Hoonhorst: Los van het feit dat uiteraard tijdens de productie van zonnepanelen & co evenveel schadelijke stoffen ontstaan als bij de productie van een middels gas- of olieverbranding energie opwekkend apparaat: Ga eens met de uitlaatgassen van een zonnepaneel of een benzinemotor in een gesloten ruimte zitten. En waarom zo fel tegen zonnepanelen? Iets waarmee men geld kan verdienen is toch ideaal voor zuinige Nederlanders?
 • V Blessing

  1 maand geleden
  @E Bakker: idd geen goed waterbeheer. Fundamentaal verkeerd is het niet, anders zsten wij in een woestijn. Het is wél zo, dat meer schoon, zoet water aan de grond onttrokken wordt, om allerlei voorzieningen te voeden, dan ontstaat er een tekort. Land- en glastuinbouw is er maar een deel van. Als men meer uit de grond haalt als het bijregent is een aanvullend probleem dat op sommige plekken zout water de grondwaterruimtes sneller opvuld dan zoet water van boven door kan sijpelen
 • Bas Hoonhorst

  1 maand geleden
  Wanneer komen de klimaatgoeroes weer onder hun steen vandaan ? Het echte probleem is dat mensen niet meer flexibel zijn . We denken dat wij als mens alles kunnen bepalen incl klimaat ! Nou dat gaat hem niet worden . Zoiets noemen ze natuur en die doet al sinds deze aardkloot bestaat exact waar ze zelf zin in heeft . En daar gaat niemand en al helemaal die klimaathysterie niks aan veranderen . Accepteer dat de natuur verandert en pas je als mens aan . Zonder al die geldverspilling aan zonnepanel
 • van Bergen

  1 maand geleden
  Tel uw zegeningen! Ja, beetje badinerend is het wel, om dat zo te zeggen. Maar aan de andere kant, de machine die wij natuur noemen, dendert door en doet dat, volgens hen die er voor hebben doorgeleerd, al zo'n 4.5 miljard jaar. Wees blij dat wij, kleine schepsels met blabla, nog getolereerd worden, zo aardig zijn wij niet voor de natuur. We leven op geleende grond in geleende tijd, we zouden minstens een beetje dankbaar kunnen zijn, voor alles wat we wèl hebben. Zo natuurlijk is dat niet . .
 • E Bakker

  1 maand geleden
  @v/dPest: inderdaad dit is een prima temperatuur! Maar helaas (of gelukkig?) hebben we het weer niet in de hand. Wat me wel verbaast, is dat ze nog steeds roepen over (grond)watertekort. Gezien dit natte en koude voorjaar zou dat onzin moeten zijn. Of doen we wat betreft het waterbeheer iets fundamenteel verkeerd?
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”