Steeds meer landen gaan op ‘geel'.
Volledig scherm
Steeds meer landen gaan op ‘geel'. © ANP

Nog meer Europese landen op ‘geel’, meer vakanties mogelijk

Reizen naar Duitsland, Italië, Oostenrijk, Luxemburg, Polen, Tsjechië en Slowakije is vanaf morgen weer mogelijk. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanmorgen aangekondigd dat het reisadvies dan voor die landen op ‘geel’ gaat, waardoor Nederlandse vakantiegangers bij terugkeer in ons land geen negatieve coronatest nodig hebben en niet in quarantaine hoeven.

26 reacties

 • Harald Groen

  1 jaar geleden
  Toch raar dat er veel Europese landen aan de norm voor "geel" voldoen en dat vervolgens niet worden. Voorbeeld is Montenegro. Een land met ongeveer 620.000 inwoners en de laatste twee weken gemiddeld 20 nieuwe coronagevallen per dag.
 • M.C. Zwijnenburg

  1 jaar geleden
  @Tom: waarom zijn mensen kuddedieren en kunnen niet anders? Veel mensen zijn aan vakantie toe. En of je nou hier in de stad bent of op vakantie, je moet gewoon alsnog overal 'voorzichtig' zijn en je verstand gebruiken. En als iedereen denkt "dan heb IK maar genoten", dan ben jij straks de enige die denkt "en IK zat in m'n eentje de hele zomer voor niets binnen". Mensen gaan elkaar toch zien, of het nu in Nederland is of in het buitenland!
 • Tom Vermeulen

  1 jaar geleden
  Mensen zijn kuddedieren, ze kunnen niet anders (de meesten). Corona is nog lang niet voorbij en ik hou m'n hart vast voor de periode daarna. Maarja, dan heb IK wel genoten.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Marika. Zwitserland nog steeds niet? We snappen dit niet. Op dit moment een zeven dagen insidentie van 42! Eén Kanton zit er boven. Ik zou graag mijn ouders bezoeken, heb dit al een jaar niet gekund. Naar de begravenis met 98 anderen mag ik, maar ze met zijn tweetjes bezoeken niet. Verklaar dit maar eens.
 • A Dieben

  1 jaar geleden
  Spanje terecht op oranje, meer dag elijkse besmettingen. Daarnaast in Spanje ook buiten (incl strand) verplicht dat vieze mondkapje, bah. Dus blijf ik gewoon in mijn Nederlandse achtertuin.