Volledig scherm
© ANP

Nog nooit vervoerde KLM zoveel passagiers als in 2019

KLM heeft het afgelopen jaar een recordaantal mensen de wereld over gevlogen. De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij vervoerde 2,7 procent meer passagiers dan het jaar ervoor: een totaal van 35,1 miljoen.

KLM-baas Pieter Elbers noemt het recordaantal ‘een geweldige mijlpaal’, ook wijzend naar het passagiersrecord voor de KLM Groep waar ook de Nederlandse tak van Transavia toe behoort. Bovendien werden het afgelopen jaar zes nieuwe bestemmingen (vanaf Schiphol) toegevoegd aan het vliegnet. In totaal vliegen toestellen van KLM vanaf Schiphol naar 171 vliegvelden overal ter wereld.

In juli had KLM nog te kampen met een flinke brandstofstoring, waardoor honderden vluchten geannuleerd moesten worden. Duizenden passagiers waren hier de dupe van, maar het recordaantal passagiers kwam hierdoor dus niet in gevaar voor KLM.

Handelsoorlog

Volgens topman Elbers is de positie van KLM sterker dan een jaar geleden. Vliegtuigen van KLM zaten gemiddeld voor 89,4 procent vol, een lichte stijging in vergelijking met 2018.

Het vrachtvervoer daalde daarentegen wel met 3,5 procent. Dit werd mede veroorzaakt door de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog en de afnemende economische groei wereldwijd.

  1. Student die ROC op stelten zette met nepwapen ‘was bezig met schoolopdracht’
    PREMIUM
    video

    Student die ROC op stelten zette met nepwapen ‘was bezig met schoolop­dracht’

    Het bleek een gigantisch misverstand. Terwijl de politie gisteren in de veronderstelling verkeerde dat op het ROC in Nijmegen een schietpartij dreigde, bleek in werkelijkheid dat leerlingen scenes uit het populaire computerspel Grand Theft Auto naspeelden. Volgens de studenten ging het om een schoolopdracht. Iets wat de school met klem tegenspreekt. De politie meldt op haar beurt dat de 25-jarige jongeman die werd aangehouden erg veel geluk heeft gehad.