Ajax zette vorige week een grote stap richting het kampioenschap door AZ met 2-0 te verslaan. Davy Klaassen tekende voor beide goals.
Volledig scherm
Ajax zette vorige week een grote stap richting het kampioenschap door AZ met 2-0 te verslaan. Davy Klaassen tekende voor beide goals. © ANP

Noodverordening op Leidseplein zondag om kampioenswedstrijd Ajax

Op en rond het Leidseplein in Amsterdam geldt zondag een noodverordening vanwege de kampioenswedstrijd van Ajax. De Amsterdammers hebben tegen FC Emmen aan één punt genoeg om de titel te pakken. De terrassen op het bekende uitgaansplein kondigden donderdag al aan op verzoek van de gemeente komende zondag dicht te blijven. 

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.