Volledig scherm
© AFP

Noodweer eist weer zes levens in Australië

Nieuw noodweer heeft in Australië aan zeker zes mensen het leven gekost. Tijdens hevig onweer werden auto's meegesleurd door overstromingen, zo meldt de nieuwszender ABC News.

Het noodweer trof gisteren de staat Queensland, in het noordoosten van het land. Hulpdiensten wisten 58 mensen uit benarde situaties te redden, maar voor vijf mensen kwam de hulp te laat. Zij zaten in drie auto's die van de weg werden geslagen door plotse overstromingen.

Vandaag kwam een zesjarige jongen om, toen hij door een grote golf werd gegrepen op het strand in de zuidelijker gelegen staat New South Wales. De storm zorgde daar niet voor overstromingen, maar wel voor een ruwe zee.

Visser
Een visser haalde de jongen uit zee en reanimeerde hem, maar het kind overleed volgens Australische media alsnog in het ziekenhuis.

In het plaatsje Caboolture, iets ten noorden van Brisbane, viel de meeste neerslag: zo'n 360 millimeter. Ter vergelijking, dat is wat in Nederland gemiddeld in ruim vijf maanden tijd valt. Begin vorige week kreeg juist New South Wales de volle laag van noodweer. Toen kwamen vier mensen om door overstromingen.