Volledig scherm
Het noodweer in Side © Patrick Kamper/Twitter

Noodweer teistert toeristen in Turkije: Water tot de drempel

Nederlandse vakantiegangers in Turkije worden geteisterd door slechte weersomstandigheden. In badplaatsen als Antalya, Alanya en Marmaris is het de laatste dagen slecht weer. Dat zal nog wel even aanhouden, volgens weeronline.nl.

Zowel aan de zuid- als aan de westkust, waar de meeste badplaatsen liggen, regent het flink. Vakantievierders die in de herfstvakantie de zon op wilden zoeken, komen bedrogen uit, zo melden zij op Twitter. 'Onweer en regen vandaag. Zodat jullie niet jaloers hoeven zijn.'

Sommige zonaabidders lijken hun verblijf amper nog uit te kunnen vanwege de regen. Het water staat tot aan de drempel van het huis, zo is te zien op foto's.

Andere toeristen hebben het land inmiddels verlaten, maar niet met een prettig gevoel: 'Het heftigste noodweer ooit meegemaakt de hele nacht lang en nu op naar het vliegveld. Bid voor mij.'

Het slechte weer duurt al een paar dagen in het land. De vooruitzichten zijn ook niet heel goed: toeristen kunnen rekenen op stevige buien, met kans op onweer.