Weinig geld in de portemonnee. De inflatie is nog nooit zo hoog geweest als in augustus dit jaar.
Volledig scherm
Weinig geld in de portemonnee. De inflatie is nog nooit zo hoog geweest als in augustus dit jaar. © ANP / ANP

Nooit eerder was inflatie zo hoog: 12 procent in augustus

Nog nooit eerder was de inflatie zó hoog in Nederland als afgelopen augustus, zo maakt het CBS deze ochtend bekend. De gemiddelde prijzen voor consumentengoederen en -diensten waren in augustus 12,0 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder.

79 reacties

 • Petrus Dijkzeul

  3 maanden geleden
  Smijten met miljarden, dat moet ergens vandaan komen, nu de geldpers doet zijn werk en wakkert zo de inflatie nog verder aan, geld dat eigenlijk niet in circulatie mag komen maar toch komt, zo dat ondermijnt het hele financiele system, maar dat zal de overheid een worst zijn, na ons de zondvloed.
 • Hans Laats

  3 maanden geleden
  Hans Laats. @Rene Schellevis, ik als AOW-er geen DIKKE portemonnee en kijk altijd naar de aanbiedingen. Niet alle AOW-ers zijn rijk of hebben een dikke beurs.
 • Hans Smid

  3 maanden geleden
  Onvoorstelbaar dat deze coalitie in deze pijnlijke tijden de hoogtes van boetes - even- indexeert met het torenhoge inflatie percentage! Laten ze dat dan ook doen met de AOW. Waanzin en het levende bewijs dat bewindslieden met hun villa met oprijlaan niet meer begrijpen wat er onder het gewone volk leeft.
 • J.M. Verbeek

  3 maanden geleden
  @ H. Ruitenbroek. De EU is ideaal voor degenen die snappen hoe economie werkt. Waarom denk je dat het anders is opgericht? Ik snap er niks van hoor, maar ik snap wel dat wij, los van economische voordelen?, zijn overgeleverd aan een stel regenten die ons de duimschroeven, op velerlei terreinen, aandraaien. En Rutte lacht en zwaait in dat Europese cluppie naar zijn vriendjes, zonder iets te doen aan alle problemen in ons eigen land. Wij doen het economisch gezien erg goed hoor.
 • René Schellevis

  3 maanden geleden
  Hans, die inflatie zit niet in dat tientje voor die ene keer boodschappen, dat zit in alle boodschappen. Elke keer weer. Elke keer bij het tanken. Elke keer bij het krijgen van de energie nota. Dit is geen verzinsel, misschien heeft u er geen last van met een dik inkomen, maar zat AOWers die nog steeds met een pensioen zitten wat al 15 jaar niet is geindexeerd.
 1. Justitie met team van experts op terrein van Tata Steel in kader van strafrechtelijk onderzoek

  Justitie met team van experts op terrein van Tata Steel in kader van strafrech­te­lijk onderzoek

  Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag met een team van experts onderzoek verricht op het terrein van Tata Steel IJmuiden. Ze wilden ‘meer inzicht krijgen’ in het productieproces van staal en de werking van de cokes- en gasfabrieken, laat het OM weten. Dat kondigde al in februari een strafrechtelijk onderzoek naar het grote staalbedrijf aan, nadat advocaat Bénédicte Ficq namens omwonenden aangifte had gedaan.