Lucas wil het melkveehoudersbedrijf van zijn vader graag overnemen, maar voelt niet de drang om biologisch boer te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Lucas wil het melkveehoudersbedrijf van zijn vader graag overnemen, maar voelt niet de drang om biologisch boer te worden. © Koen Verheijden

Nooit kregen Nederlandse melkboeren zoveel geld voor liter melk, bioboeren hebben nakijken

reportageNederlandse melkveehouders hadden vorig jaar een historisch hoog inkomen. Het rijk wil dat meer boeren biologisch gaan werken. De familie Verstraten in Westerbeek ziet nog te veel (financiële) nadelen om over te stappen.

63 reacties

 • M Waarhold

  1 week geleden
  @Kris vd Wijden het draait om de NL-se boer want daar gaat het hierom.De boeren hebben sinds jaar en dag hun land en de manier waar er met hun omgesprongen wordt is niet normaal.Boeren maken gebruik van hetgeen ze hebben en wij gaan alles analyseren om de boeren "overbodig" te maken.Je zal boer zijn en op moeten doeken. Je hebt dus niet veel van de boer meegekregen en zeker geen empathie.Als we onze vinger op de zere plekken gaan leggen, moeten we alles sluiten.Cognitieve dissonantie=persoonlijk
 • L. Verhagen

  1 week geleden
  Weten we in ieder geval gedeeltelijk wie er van de hogere prijzen in de supermarkt profiteren.
 • Kris vd Wijden

  1 week geleden
  M Waarhold: Hebben die boeren je er meteen bij verteld dat we van al het vruchtbare land wereldwijd 50% veranderd hebben in agrarische grond, waarvan 775 bestemd om de veestapel te voeden? Dat diezelfe veestapel ons slechts 18% van onze caloriebehoefte en 37% van onze eiwitbehoefte levert en het daarmee niet allen gigantisch inefficient is (google energy efficiency of meat and dairy) maar tegelijkertijd de allergrootste drijver achter landgebruik, ontbossing en habitatvernietiging...
 • Kris vd Wijden

  1 week geleden
  M Waarhold Ik heb heel wat gezien want ik heb een agrarische opleiding gevolgd omdat ik van dieren houdt. En ik ben daarmee gestopt omdat ik van dieren houdt. Ben je ook met de pasgeboren stiertjes of afgedankte koeien naar het slachthuis gegaan? Als we bij honden en puppies zouden doen wat we met koeien doen dan zou de wereld te klein zijn. Ooit van cognitieve dissonantie gehoord?
 • M Waarhold

  1 week geleden
  @Misjel Harten Waarom heeft iedereen overal iets op te zeiken en waarom moet men maar weg als men het er niet mee eens is. Shell en Tata mogen blijven? Niet iedereen heeft dezelfde gedachten dan een ander en dat kan men maar niet pruimen. U heet noten, prima, Piet eet vlees, moet u weten en Piet ook.
 1. Onderwijsminister sluit smartphoneverbod in de klas niet langer uit

  Onderwijs­mi­nis­ter sluit smartphone­ver­bod in de klas niet langer uit

  Onderwijsminister Dennis Wiersma sluit het niet meer helemaal uit dat er een verbod komt om smartphones te gebruiken in de klas. In november was Wiersma samen met een meerderheid van de Kamer tegen het voorstel van het CDA en de PVV. Dat was aan de leraren zelf, vond hij. Maar de minister hoort signalen dat het leraren amper lukt de smartphone eigenstandig uit de klas te weren. Hij wil daarom in gesprek met onder meer scholen en staat open voor een verbod als daar grote behoefte aan is.
 2. Mensenrechtencollege kritisch op OM na klimaatarrestaties: ‘Demonstratierecht onder druk’

  Mensenrech­ten­col­le­ge kritisch op OM na klimaatar­res­ta­ties: ‘Demonstra­tie­recht onder druk’

  Het demonstratierecht staat ‘ernstig onder druk‘ door het aanhouden van klimaatactivisten die opriepen tot de blokkade van de A12, oordeelt het College voor de Rechten van de Mens dinsdag. ,,De overheid moet demonstraties faciliteren”, benadrukt het mensenrechtencollege. ,,Inzet van strafrechtelijke instrumenten om de organisatie van een demonstratie te verhinderen is een extreem zwaar middel dat niet makkelijk te rechtvaardigen valt.”