Noorse wildernis is een groot feest voor Nederlandse soldaat

videoDe omstreden winterkleding voor Nederlandse militairen kwam niets te vroeg. Het sneeuwt al in Noorwegen tijdens de grootste Navo-oefening sinds de Koude Oorlog. Soldaten nemen de kou voor lief want oefenen in deze oneindige wildernis vinden ze maar wat gaaf.

,,Stóóóóp!” Abrupt trapt de bestuurder van een CV90 van het Nederlandse leger op de rem. De zwaar bepantserde ‘slagveldtaxi’ die zes militairen bij de frontlinie kan afzetten, staat precies op tijd stil voordat het in een steile afgrond van zand zou storten. Pelotons- en voertuigcommandant Nils die in zijn geschutskoepel helpt navigeren, behoedt zijn bemanning voor het ergste. Handig laat hij zijn chauffeur om het obstakel manoeuvreren en dan, hop, het gas er weer op.

  1. Trekker met bekende boerenactivist veroorzaakt levensgevaarlijke situatie in Groningen: 'Ik had uit moeten stappen’

    Trekker met bekende boerenacti­vist veroor­zaakt levensge­vaar­lij­ke situatie in Groningen: 'Ik had uit moeten stappen’

    Bij het boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite.