Volledig scherm
Na een fusie is het Atrium Medisch Centrum omgedoopt tot het Zuyderland Medisch Centrum. © ANP

Norovirus slaat toe in Heerlens ziekenhuis

De longafdeling van het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen is gesloten omdat het besmettelijke norovirus er heeft toegeslagen. Er worden geen nieuwe patiënten opgenomen en er mag geen bezoek komen totdat de afdeling weer virusvrij is, aldus een woordvoerder van het Zuyderland Medisch Centrum in reactie op een bericht van de zender L1mburg.

Er zijn vijftien tot twintig patiënten getroffen door het virus. Ook zijn acht werknemers de klos. Zij zijn ziek thuis. Patiënten die naar huis kunnen, mogen het ziekenhuis gewoon verlaten. 

Het norovirus is zeer besmettelijk en wordt ook wel 'buikgriep genoemd.
 Per jaar krijgen ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders buikgriep. Ongeveer een half miljoen gevallen krijgt de ziekte door het norovirus.

De meeste besmettingen gaan van mens tot mens, maar
 ook rauwe schaal- en schelpdieren en rauwe groente en fruit kunnen besmet zijn. Besmetting kan worden voorkomen door handen regelmatig te wassen, schaal- en schelpdieren goed te verhitten en groente en fruit grondig onder stromend water te wassen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement