Een van de weinige intercity's in actie die NS de afgelopen dagen kon inzetten. Noodgedwongen reden de spoorwegen voornamelijk met sprinters.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de weinige intercity's in actie die NS de afgelopen dagen kon inzetten. Noodgedwongen reden de spoorwegen voornamelijk met sprinters. © GinoPress B.V.

NS beloofde na sneeuwchaos in 2012 ‘Zwitserse wissels’, maar het bleef bij woorden

Na vijf dagen spoorchaos laat NS de treinen morgen weer meer volgens de normale dienstregeling rijden. Toch is alle ellende nog lang niet voorbij. Hoe kan het dat NS en ProRail een klein decennium na de sneeuwellende van 2012 nog steeds geen fatsoenlijke winterdienstregeling kunnen rijden?

 1. Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
  PREMIUM

  Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’

  Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’
 1. Bruin-witte puppy Skipper is geboren met zes pootjes
  Play

  Bruin-wit­te puppy Skipper is geboren met zes pootjes

 2. Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfracturen
  Play

  Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfractu­ren