Drie oude goederenwagons die waarschijnlijk voor de deportatie van Joden zijn gebruikt staan in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.
Volledig scherm
Drie oude goederenwagons die waarschijnlijk voor de deportatie van Joden zijn gebruikt staan in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. © ANP

NS betaalt tientallen miljoenen aan overlevenden Holocaust en hun nabestaanden

De Nederlandse Spoorwegen komen 500 Holocaust-overlevenden en duizenden directe nabestaanden financieel tegemoet. Zij krijgen duizenden euro’s, de NS reserveert hiervoor enkele tientallen miljoenen. Het gaat om Joden, Roma en Sinti die met NS-treinen naar kamp Westerbork zijn getransporteerd, waarna ze door de nazi’s naar vernietigingskampen in Oost-Europa werden vervoerd. 

 1. LIVE | Grapperhaus wijst oproep af: Demonstraties niet verbieden, politie kan situatie relschoppers aan

  LIVE | Grapper­haus wijst oproep af: Demonstra­ties niet verbieden, politie kan situatie relschop­pers aan

  Er komt voorlopig geen demonstratieverbod. Dat laat minister Ferd Grapperhaus (Veiligheid en Justitie) weten na overleg met het Veiligheidsberaad. De politie deed een dringend beroep op burgemeesters voorlopig geen demonstraties meer toe te staan, om zo te voorkomen dat relschoppers de demonstraties kapen en de confrontatie zoeken met de politie. Maar volgens Grapperhaus blijft het recht op demonstreren belangrijk. Volg alle ontwikkelingen in dit liveblog.
 1. Ernst Kuipers over rellen: 'In de eerste golf was er applaus, nu agressie'
  Play

  Ernst Kuipers over rellen: 'In de eerste golf was er applaus, nu agressie'

 2. Dierenbelangenorganisatie: ‘Stop met inzetten van honden en paarden bij rellen'
  Play

  Dierenbe­lan­gen­or­ga­ni­sa­tie: ‘Stop met inzetten van honden en paarden bij rellen'