NS-bus ramt vijf auto's en bakfiets in Bussum: vrouw overleden

Update/ videoDe vrouw die aan het eind van de middag in Bussum bekneld raakte onder een bus van NS is om het leven gekomen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Het slachtoffer komt uit Naarden. Niemand raakte verder gewond.

Volledig scherm
Hulpdiensten aan het werk bij een groot ongeluk in Bussum © ANP

De bus richtte aan het eind van de middag een ravage aan op de Comeniuslaan op de grens van Naarden en Bussum. Daar botste het voertuig tegen vijf geparkeerde auto’s en reed het een bakfiets aan, liet een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. 

De vrouw die op de fiets zat, raakte bekneld onder de bus. In de bakfiets zat ook een kind. Dat raakte niet gewond en werd na de aanrijding ondergebracht in een nabijgelegen woning.

Het vermoeden bestaat dat de chauffeur van de bus onwel is geworden en vervolgens geparkeerde auto’s heeft geramd en meegesleurd door de straat, maar hiernaar wordt onderzoek gedaan door de politie.

Veel hulpdiensten

Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio was er in de straat sprake van ‘chaotische taferelen’ en waren massaal brandweer, medisch personeel en politie ter plaatse. De straat werd afgezet zodat de hulpverleningsdiensten hun werk konden doen.

Tussen Weesp en Naarden-Bussum was vanmiddag een sein- en wisselstoring op het spoor, waardoor er tot 19.00 uur geen treinen reden. Een woordvoerder van de NS bevestigt dat de NS-bus werd ingezet vanwege de storing.

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.