Volledig scherm
. © Shutterstock

NS herenigt kinderen en verloren knuffels: vriendjes vóór kerst thuis

De NS probeert komende week via Twitter en Instagram kinderen met hun in de trein achtergelaten knuffels samen te brengen.

Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 december worden foto's van verloren beren, hondjes en andere speelgoedvriendjes op sociale media gedeeld in de hoop op een spoedige hereniging.

De NS doet dit in het kader van de 'week van de verloren knuffel'.
Als de achtergelaten vriend is herkend, belooft het vervoersbedrijf de knuffel nog voor Kerstmis thuis te bezorgen.

Speelgoedbeesten vormen een deel van de 105.000 voorwerpen die tussen 1 januari en 31 oktober van dit jaar zijn blijven liggen in de trein of op de stations. Via een onlineformulier kan de reiziger melding maken, waarna de NS die probeert te koppelen aan de gevonden voorwerpen.

Volgens de NS worden OV-chipkaarten en bankpasjes, telefoons, rugzakken, portemonnees en sleutels tot de voorwerpen die het vaakst worden verloren. Het opmerkelijkste gevonden voorwerp van de afgelopen drie maanden blijkt een salontafel te zijn.

Centrale opslag

De achtergelaten voorwerpen zijn, binnen vijf dagen, af te halen bij het servicepunt op het station. Blijven ze liggen dan verkassen de spulletjes naar het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen in Utrecht. Daar blijven de verloren voorwerpen, waaronder de knuffels, drie maanden liggen.

Bezoeken van de centrale opslag is niet mogelijk, maar bij een match stuurt de NS het voorwerp (tegen vergoeding van minimaal 15 euro) per post toe. Bij verzending van goederen groter dan één meter en of zwaarder dan 10 kilo komen er extra kosten bij. Ook verzending naar het buitenland kost extra.

  1. Verkrachting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Verkrach­ting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Het OM overweegt de verkrachtingszaak waarin Gökmen Tanis verdachte is samen te voegen en gelijktijdig te behandelen met de behandeling van de tramaanslag. Dat zegt het OM in reactie op vragen van deze nieuwssite. ,,Een beslissing daarover is nog niet genomen,” aldus het OM. Tanis moet op 1 juli voor het eerst voor de rechter komen vanwege de aanslag op de tram. Twee weken later is de verkrachtingszaak gepland.