Volledig scherm
. © Shutterstock

NS herenigt kinderen en verloren knuffels: vriendjes vóór kerst thuis

De NS probeert komende week via Twitter en Instagram kinderen met hun in de trein achtergelaten knuffels samen te brengen.

Van maandag 10 tot en met vrijdag 14 december worden foto's van verloren beren, hondjes en andere speelgoedvriendjes op sociale media gedeeld in de hoop op een spoedige hereniging.

De NS doet dit in het kader van de 'week van de verloren knuffel'.
Als de achtergelaten vriend is herkend, belooft het vervoersbedrijf de knuffel nog voor Kerstmis thuis te bezorgen.

Speelgoedbeesten vormen een deel van de 105.000 voorwerpen die tussen 1 januari en 31 oktober van dit jaar zijn blijven liggen in de trein of op de stations. Via een onlineformulier kan de reiziger melding maken, waarna de NS die probeert te koppelen aan de gevonden voorwerpen.

Volgens de NS worden OV-chipkaarten en bankpasjes, telefoons, rugzakken, portemonnees en sleutels tot de voorwerpen die het vaakst worden verloren. Het opmerkelijkste gevonden voorwerp van de afgelopen drie maanden blijkt een salontafel te zijn.

Centrale opslag

De achtergelaten voorwerpen zijn, binnen vijf dagen, af te halen bij het servicepunt op het station. Blijven ze liggen dan verkassen de spulletjes naar het Centraal Bureau Gevonden Voorwerpen in Utrecht. Daar blijven de verloren voorwerpen, waaronder de knuffels, drie maanden liggen.

Bezoeken van de centrale opslag is niet mogelijk, maar bij een match stuurt de NS het voorwerp (tegen vergoeding van minimaal 15 euro) per post toe. Bij verzending van goederen groter dan één meter en of zwaarder dan 10 kilo komen er extra kosten bij. Ook verzending naar het buitenland kost extra.

  1. VPRO nog één keer door stof om blunder beëindiging column Freriks en wéér kritiek
    Update/video

    VPRO nog één keer door stof om blunder beëindi­ging column Freriks en wéér kritiek

    De programmamakers van het NPO Radio 1-programma OVT gingen vandaag nog één keer door het stof om het ontslag van columnist Philip Freriks. Tijdens de vorige aflevering kreeg hij tot zijn eigen verbazing live in de uitzending te horen dat zijn wekelijkse column wordt stopgezet. Maar ook het mea culpa van vandaag kan wederom op kritiek rekenen. ,,Incompetent, onbeschoft én vergeetachtig!’’ zo klinkt het.