NS-topman woest over beschieten treinen: ‘Ik hoop dat justitie haar werk doet’
NS-topman Roger van Boxtel is woest over de beschieting van de trein vrijdagavond bij Breda. ,,Toen ik dat hoorde, dat ik: ik geloof dat we met elkaar in het verkeerde land zijn beland.”
,,Er zit een zekere naïviteit in dit gedrag. Maar stel dat machinist wordt geraakt, stel dat er reizigers worden geraakt? Reizen met de trein is de veiligste manier van reizen op lopen na. Dat beeld wil ik ook graag hoog houden. Dit soort zaken komt hard binnen. Ik ben wel heel trots op de Nederlandse politie. Dat die snel verdachten in beeld hadden. Ik hoop nu dat justitie ook haar werk doet. Ik zou bijna zeggen dat ze van harte welkom zijn om maand mee te lopen bij ons in de trein”, besluit Van Boxtel.
Metalen balletjes
Twee treinen werden vrijdagavond beschoten. Later op de avond werden twee verdachten aangehouden. Het gaat om 15-jarige jongens uit Dorst en Breda. Ze waren in het bezit van balletjespistolen met metalen balletjes.
Van één trein raakten vijf ruiten beschadigd. De binnenruiten sneuvelden niet waardoor er geen glas in de coupés kwam. De trein werd op het station van Breda onderzocht. Er raakte niemand gewond.
Van de andere trein ging één ruit kapot. Ook hier bleef de binnenruit heel, kwam er geen glas in de coupé en raakte niemand gewond. Deze trein werd in Eindhoven onderzocht.
Bekijk hier de beelden van de trein:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
video
Twee jongens (15) aangehouden voor beschieten treinen bij Breda
-
PREMIUM18
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
De meeste mensen stellen dat wat ze moeten doen uit en voelen zich daar dan schuldig over. Vooral niet doen, legt filosoof John Perry uit aan journalist en notoire uitsteller Saskia Smith. Een gestructureerde uitsteller krijgt volgens hem juist een heleboel voor elkaar omdat ze die andere dingen niet doen. -
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
Elke maand gaan er een paar euro’s naar je bank voor het gebruik van een betaalrekening. Op jaarbasis kan dat best aantikken. ‘Waarom zijn de kosten van mijn bankrekening zo hoog’, vraagt lezer Jos Couwenberg zich af. In deze rubriek leggen we elke week een lezersvraag over geld voor aan een deskundige. -
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Rutte met Von der Leyen naar Tunesië voor EU-overleg over migratiedeal
Minister-president Mark Rutte gaat zondag naar Tunesië voor migratieoverleg met de Tunesische president Kais Saied. De Europese Unie wil met het land een migratiedeal sluiten, om illegale oversteken naar Europa een halt toe te roepen.
-
Kaag: ‘Kabinet wil echt armoede voorkomen, maar kan niet voor Prinsjesdag’
-
-
-
Ziekteverzuim lager dan begin 2022, maar relatief hoog
Werkgevers hebben in de eerste drie maanden van het jaar minder vaak te maken gehad met uitval van zieke werknemers dan een jaar eerder. Toch bleef het ziekteverzuim hoger dan het gemiddelde van de afgelopen jaren, berekende het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). -
PREMIUM7 tips
Airco aan en naakt slapen? Of toch maar een pyjama aan? Zo kom je de hitte door
Naakt slapen of een luchtige pyjama? Werkt een koud voetenbadje? En waarom kunnen we dat verfrissende biertje toch beter overslaan? Zeven tips om het hoofd koel te houden bij deze tropische temperaturen.